ΑΧΕ: Δοκιμές αντιστάσεων - το βλέμμα σε ΕΥΔΑΠ

Περιορισμένη ανιχνεύεται από τις χρηματιστηριακές η πιθανότητα έντονης καθοδικής κίνησης της ελληνικής αγοράς, αν και ρευστοποιήσεις κερδών, ιδίως στη μικρή κεφαλαιοποίηση, πρέπει να θεωρούνται πιθανές. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, λόγω των χθεσινών ανακοινώσεων του ΥΠΕΘΟ.

ΑΧΕ: Δοκιμές αντιστάσεων - το βλέμμα σε ΕΥΔΑΠ
Μικτές είναι οι εκτιμήσεις των ΑΧΕ για το πρόσημο που θα εμφανίσει ο Γενικός Δείκτης στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης. Κοινό τόπο φαίνεται ότι αποτελεί η περιορισμένη τάση ρευστοποιήσεων κυρίως στην περιφέρεια, αλλά και το αυξημένο ενδιαφέρον για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει στην ημερήσια τεχνική της ανάλυση η Εθνική ΑΧΕ, ενδεχόμενη ημερήσια κίνηση που θα διατηρήσει ανέπαφη τη στήριξη των 2.050-2.054 και κυρίως των 2.041 μονάδων είναι δυνατόν να καταλήξει σε έλεγχο των αντιστάσεων των 2.074-2.081 μονάδων.

Περιορισμένο εκτιμά το ενδεχόμενο καθοδικής κίνησης του δείκτη FT20 η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ. Όπως αναφέρει στο πρωινό της report, ανάλογο θα παραμείνει το κλίμα στην ελληνική αγορά, για όσο το διεθνές επενδυτικό κλίμα θα είναι θετικό για τις μετοχές. Παρ’ όλα αυτά, η χρηματιστηριακή θεωρεί πιθανό να συνεχιστεί η αποκόμιση κερδών στη μικρή κεφαλαιοποίηση.

Η Marfin εκτιμά ότι, αν και οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομίας δεν πρέπει να θεωρούνται έκπληξη, η μετοχή της ΕΥΔΑΠ θα βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής, μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών προθέσεων για ιδιωτικοποίηση του 20,3%.

Εκτός από την Εμπορική Τράπεζα, η οποία ανακοινώνει τα αποτελέσματα εξαμήνου την Παρασκευή, 1η Αυγούστου, δεν υπάρχουν σημαντικά νέα για την υπόλοιπη εβδομάδα ικανά να δώσουν κατεύθυνση στην αγορά, επισημαίνει το πρωινό report της Eurobank Securities. Ως αποτέλεσμα, η χρηματιστηριακή αναμένει τα διεθνή χρηματιστήρια και τις εισροές να δώσουν την τάση.

Η αγορά, συνεχίζει η Eurobank Securities, είναι πιθανό να ”συσσωρεύσει” στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ κάποια αποκόμιση κερδών πρέπει να θεωρείται πιθανή.



Σε χαμηλότερα επίπεδα εκτιμά η Fortius Finance ότι θα κινηθεί σήμερα η αγορά, ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της Σοφοκλέους να ακολουθήσει την άνοδο των ξένων αγορών, αλλά και της συνέχειας κλεισίματος θέσεων λόγω τέλους του μήνα.

Το βραχυχρόνιο momentum της αγοράς παραμένει ανοδικό παρά τις πτωτικές συνεδριάσεις την Παρασκευή και τη Δευτέρα, επισημαίνει η Merit ΑΧΕΠΕΥ στην πρωινή της τεχνική ανάλυση.

Οι τζίροι εμφανίστηκαν αισθητά μειωμένοι, γεγονός που επιβεβαιώνει την παραπάνω άποψη. Τυχόν υποχώρηση της αγοράς κάτω από τα επίπεδα των 2.050 μονάδων, συνεχίζει η χρηματιστηριακή, θα αρχίσει να μας προβληματίζει, καθώς θα αρχίσουμε να αναζητούμε νέα χαμηλότερα επίπεδα στήριξης.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v