Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δηλώσεις Χριστοδουλάκη για ΤΤ- Αττικής - Εθνική

Την πιθανότητα να εισαχθεί αυτόνομα στο χρηματιστήριο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διατύπωσε για πρώτη φορά επίσημα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκης, διευκρινίζοντας ότι συνεχίζονται οι επαφές με την Τράπεζα Αττικής. Τι βλέπει για το ποσοστό του Δημοσίου στην Εθνική.

Δηλώσεις Χριστοδουλάκη για ΤΤ- Αττικής - Εθνική
Την πιθανότητα να εισαχθεί αυτόνομα στο χρηματιστήριο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διατύπωσε για πρώτη φορά επίσημα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Χριστοδουλάκης, στη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι συνεχίζονται οι επαφές για τη συγχώνευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Τράπεζα Αττικής, προσθέτοντας ότι, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Τ.Τ., εξετάζεται παράλληλα η αυτόνομη εισαγωγή του στη Σοφοκλέους.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, ερωτηθείς για το κατά πόσον υπάρχει πιθανότητα η Γενική Τράπεζα να μπει ”σφήνα” στις συζητήσεις Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - Τράπεζας Αττικής, διευκρίνισε ότι λόγω και του ιδιότυπου καθεστώτος που διέπει τη λειτουργία της Γενικής, αυτή ακολουθεί ”αυτοτελή πορεία ιδιωτικοποίησης”.

Σε άλλη ερώτηση που του απευθύνθηκε σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν το Δημόσιο να μειώνει το ποσοστό του στην Εθνική Τράπεζα, ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι ”δεν κάνουμε σχόλιο για εισηγμένες εταιρίες”, ενώ αναφερόμενος στο μέλλον είπε πως το Δημόσιο επιθυμεί τη μείωση του ποσοστού του στην Εθνική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v