Η ΛΑΝΝΕΤ απορροφά την Lantec

Τη συγχώνευση με απορρόφηση της Lantec από τη ΛΑΝΝΕΤ (πρώην Γιαννούσης) αποφάσισαν να προτείνουν στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιριών. Πως διαμορφώνονται οι μετοχικές συνθέσεις.

Η ΛΑΝΝΕΤ απορροφά την Lantec
Τη συγχώνευση με απορρόφηση της Lantec από τη ΛΑΝΝΕΤ (πρώην Γιαννούσης) αποφάσισαν να προτείνουν στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιριών.

Οι δύο εισηγμένες εταιρίες δραστηριοποιούνται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και ανήκουν στον όμιλο Λαναρά - Κλωνατέξ.

Ειδικότερα, πλειοψηφών μέτοχος στη ΛΑΝΝΕΤ εμφανίζεται ο όμιλος Κλωνατέξ σε ποσοστό 66,710%, ενώ ακολουθεί ο Θεόδωρος Γιαννούσης με συμμετοχή 5,7%.

Αναλυτικά τo ποσοστό συμμετοχής σε επίπεδο δικαιωμάτων ψήφου των εταιριών του Ομίλου Κλωνατέξ, ήτοι 66,71% στην εταιρία ΛΑΝ-ΝΕΤ ΑΕΒΕΤ, αναλύεται ως εξής: ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ 55,88%, ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ΑΕ 9,32%, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕ 0,24%, ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΕ 0,60% και NSΜ INVESTMENTS LTD 0,66%.

Εξάλλου, μεγαλομέτοχος της Lantec σε ποσοστό 65,82% είναι ο πρόεδρος του ομίλου Κλωνατέξ, Θωμάς Λαναράς. Στη μετοχική σύνθεση της Lantec φιγουράρουν επίσης ο όμιλος Κλωνατέξ (12,33%) και η Eurobank (6,47%).

Στο ποσοστό του Θωμά Λαναρά (ήτοι 65,82%) συμπεριλαμβάνεται το άμεσο ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου του μετόχου, ήτοι 0,18%, ενώ η υπόλοιπη συμμετοχή του μετόχου σε επίπεδο δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι 65,64% είναι μέσω της DELAN INVESTMENTS LTD, βάσει των άρθρων 7& 8 του ΠΔ 51/92.

Τέλος, τo ποσοστό συμμετοχής σε επίπεδο δικαιωμάτων ψήφου των εταιριών του Ομίλου ΚΛΩΝΑΤΕΞ, ήτοι 12,33% στην ΛΑΝΤΕΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ, αναλύεται ως εξής: ΒΙΟΛΑΝ ΑΒΕΝΤΤΕ 2,09%, ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ 1,25%, ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ΑΕ 2,16%, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕ 1,71%, ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΕ 1,39%, NSΜ INVESTMENTS LTD 3,06% και ΛΑΝ-ΝΕΤ ΑΕΒΕΤ 0,68%.

Οι δύο εταιρίες δραστηριοποιούνται κυρίως στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών αλλά με συμπληρωματική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, η μεν ΛΑΝΤΕΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, η δε ΛΑΝΝΕΤ δραστηριοποιείται στην παροχή τηλειπκοινωνιακών υπηρεσιών.

Η συγχώνευση των δύο εταιριών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΝΝΕΤ, εκτιμάται ότι θα επιφέρει σημαντικές οικονομίες κλίμακος, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει μία εταιρία με αυξημένη κεφαλαιακή βάση, με δυνατότητα παροχής ολοκληρωμένων και συνδυαζομένων λύσεων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και εξοπλισμού, που θα δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής της εταιρίας σε μεγάλα δημόσια έργα καθώς και έργα του Κοινοτικού Πλαίσιου Στήριξης (ΚΠΣ) συνεκτιμώντας δε και τις ευεργετικές διατάξεις του Ν2992/02 (κίνητρα συγχ. επιχ.).

Το Δ.Σ. της ΛΑΝΝΕΤ αποφάσισε να προτείνει σε προσκληθεισόμενη προς τούτο Γενική Συνέλευση των μετόχων τη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας ΛΑΝΤΕΚ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ και με Ισολογισμό Μετασχηματισμού τον ισολογισμό της απορροφούμενης της 31/07/2003.

Τέλος, σύμφωνα με τη διαδικασία εγκρίσεων που προβλέπει ο νόμος, η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου από την ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού.

* Οι αποφάσεις των δ.σ. των δύο εταιριών για τη συγχώνευση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v