Με... φόρα η διάσπαση των 2.100!

Με μεγάλη ορμή, αλλά και σχετική ευκολία η αγορά ξεπέρασε το φράγμα των 2.100, με τους ισχυρούς παίκτες να δίνουν το μήνυμα για τις πραγματικές τους διαθέσεις, παρά τα σημάδια κόπωσης στις διεθνείς αγορές. Κέρδη 2,5% για τις τράπεζες, στο 5/1 η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές.

Με σχετική ευκολία, σχεδόν σαν να μην υπήρχε, ξεπέρασε το επίπεδο των 2.100 μονάδων αλλά και το προηγούμενο υψηλό του τρέχοντος έτους των 2.109 μονάδων, ο Γενικός Δείκτης τιμών στο άνοιγμα, εν μέσω γενικευμένης αντίδρασης –ανόδου- του συνόλου των τίτλων του FTSE 20, αφού ακόμη και οι σύνηθες αμυντικές μετοχές (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ), καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 1,5%.

Ωστόσο, πολύ μεγαλύτερη προσοχή οφείλει να δοθεί στην ενίσχυση των ρυθμών συναλλακτικής δραστηριότητας, καθώς επίσης και στην βίαιη αφύπνιση της περιφέρειας, η οποία δείχνει πλέον ικανή να ακολουθήσει την περιρρέουσα τάση.

Δύο πράγματα επιθυμούμε να δούμε ενδοσυνεδριακά. Πρώτον, την επιβεβαίωση της ύπαρξης της υποβόσκουσας ζήτησης σε ενδεχόμενο γύρισμα της αγοράς προς τις 2.109 μονάδες, ή σε αντίθετη περίπτωση να μην δούμε δυνητική προσφορά εντός της προσεχούς ώρας, όπως συνέβη σε κάθε προηγούμενη διάσπαση των 2.100 μονάδων, καθώς θα πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσει να δημιουργείται μια βάση πάνω από τις 2.100.

Και αυτό για να μπορέσουμε να πούμε ότι το κεφάλαιο της συσσώρευσης στο εύρος 2.050-2.100 μονάδων, έχει κλείσει οριστικώς και αμετακλήτως.

Τέλος, όπως είχαμε επισημάνει και στα χθεσινά μας σχόλια, η τιμολόγηση με premium των ΣΜΕ στο ΧΠΑ, κυρίως σε επιμέρους μετοχές, προοιωνίζονταν την ανοδική κίνηση της υποκείμενης αγοράς και το ”ευχάριστο” είναι πως η τάση αυτή συντηρείται.

Σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της μετοχής της Interfish, η οποία καταγράφει κέρδη 38,30%, διαμορφούμενη στα 6,50 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v