Σε ΟΤΕ - ΟΠΑΠ - περιφέρεια η σκυτάλη

Χρυσή εφεδρεία αποδεικνύονται οι μετοχές του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ, οι οποίες, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τις τράπεζες, συντηρούν, κατά κύριο λόγο, τον FT 20. Παράλληλα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση και ειδικότερα στο ναυτιλιακό κλάδο.

Μπορεί στην ευρύτερη αγορά η τάση να είναι απόλυτα εξισορροπητική, καθώς οι ανοδικές μετοχές υπερτερούν οριακά των πτωτικών, παρά ταύτα τα φαινόμενα απατούν, αφού αν κοιτάξει κανείς στα ενδότερα της αγοράς θα παρατηρήσει κάποιες αξιοσημείωτες διαφορές σε σχέση με χθες.

Με εξαίρεση τη μετοχή της Τηλέτυπος, ο εκδοτικός κλάδος έχει παραδώσει τη σκυτάλη του ανόδου στον ναυτιλιακό, ο οποίος καταγράφει κέρδη 6,3%, εν μέσω έντονης φημολογίας που φέρει τις διοικήσεις των συγκεκριμένων εταιριών να έρχονται σε άτυπη ή και τυπική συμφωνία με συγκεκριμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να ”ανασκευαστεί” η υφιστάμενη διάρθρωση του χρέους τους με άμεσα ευεργετικές επιπτώσεις για τις εισηγμένες μετοχές τους.

Παράλληλα, όσον αφορά τον FTSE 20, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ με κέρδη που ξεπερνούν το 1,5% έχουν επιστρατευτεί σε ρόλο εφεδρείας επιτρέποντας στις τράπεζες να συσσωρεύσουν στα νέα υψηλά έτους που κατέγραψαν χθες σε επίπεδο κλαδικού δείκτη, χωρίς ωστόσο η εξέλιξη αυτή να αποτυπώνεται σε επίπεδο Γενικού Δείκτη και συνεπώς να μην επηρεάζεται η περιρρέουσα τάση.

Άξια αναφοράς είναι επίσης η δραματική ενίσχυση των ρυθμών συναλλακτικής δραστηριότητας στα 185 εκ. ευρώ (35 εκ. σε πακέτα με βασικότερο αυτό του ΟΛΠ) τάση που αποτυπώνει το σημαντικότατο follow- through buying καθώς επίσης και τις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων στις οποίες επιδίδονται οι ισχυροί παίκτες της αγοράς.

Και πάλι προτρέπουμε σε μια πιο στενή παρακολούθηση της αγοράς Παραγώγων όπου ο γνωστός ισχυρός χρηματοπιστωτικός όμιλος αρχίζει πάλι να κάνει την παρουσία του αισθητή εξασφαλίζοντας εξορισμού την έλλειψη δυνητικής προσφοράς σε σειρά τίτλων του FTSE 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v