Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης

Η παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη για το Σύμφωνο Σταθερότητας, το θέμα της απασχόλησης, αλλά και οι αποδοχές του Δημοσίου, το νέο ”φράγμα που έσπασε” η Σοφοκλέους, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Πέμπτης
Η παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη για το Σύμφωνο Σταθερότητας, το θέμα της απασχόλησης, αλλά και οι αποδοχές του Δημοσίου, το νέο ”φράγμα που έσπασε” η Σοφοκλέους, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

Εκλογικός Νόμος: Ευρείες αλλαγές και στην περιφερειακή συγκρότηση της χώρας – ταυτόχρονα με τις προτεινόμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο – σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Δημόσιος Τομέας: Για εντυπωσιακή υπεροχή αμοιβών στον δημόσιο τομέα έναντι του ιδιωτικού κάνει λόγο η Καθημερινή, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο ”Οικονομικό Δελτίο” της Τραπέζης της Ελλάδος.

Χριστοδουλάκης: Οι προειδοποιήσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη ότι τυχόν κρίση στο Σύμφωνο Σταθερότητας θα δημιουργήσει τον κίνδυνο αύξησης των επιτοκίων βρέθηκαν χθες στο πρωτοσέλιδο τίτλο της οικονομικής εφημερίδας ”Financial Times” όπως τονίζει το Βήμα, ενώ η Καθημερινή προσθέτει πως ο υπουργός εγκαλεί Γερμανία και Γαλλία για τα ελλείμματα τους.

Απασχόληση: Οξεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την απασχόληση άσκησαν χθες εργαζόμενοι και εργοδότες σύμφωνα με το Βήμα. Σύμφωνα με το Κέρδος, με περιπετειώδη τρόπο ψηφίσθηκε στο παρά πέντε το νομοσχέδιο για τη μερική απασχόληση το Δημόσιο.

Πληθωρισμός: Με 3,1% έτρεξε ο δείκτης τιμών χονδρικής τον Ιούνιο όπως αναφέρει το Βήμα, σύμφωνα με το οποίο ο εν λόγω δείκτης ενδέχεται να επηρεάσει ανοδικό τον πληθωρισμό τους επόμενους μήνες.

Σοφοκλέους: Με αυξημένη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών η Σοφοκλέους έσπασε το ”φράγμα” των 2.100 μονάδων τονίζει το Βήμα. Σύμφωνα με το Κέρδος η αγορά χθες ”απογειώθηκε” με σύμμαχό της τα blue chips, ενώ συμπληρώνει πως το ”πάρτι” συνεχίζεται στη Σοφοκλέους στέλνοντας 306 μετοχές σε θετικό πρόσημο.

Η Ημερησία αναφέρεται στους λόγους που η Σοφοκλέους ”σπάει” τα φράγματα, ενώ η Ναυτεμπορική αναφέρει πως η Σοφοκλέους βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του 2003.

Ένοπλες Δυνάμεις: Δύο μεγάλες τομές στο Στράτευμα προωθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου και ειδικότερα, αφενός οι προαγωγές των αξιωματικών να γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι βάσει της επετηρίδας και αφετέρου 800 αξιωματικοί μετατίθενται από το Πεντάγωνο στα σύνορα, αναφέρουν τα Νέα.

Κωδικοί: Ανοίγουν και οι ”κωδικοί” της ΝΔ, σύμφωνα με το Βήμα το

οποίο κάνει λόγο για κίνηση αντιπερισπασμού του κ. Κ. Καραμανλή στη Βουλή.

Ομολογιακά: Για ”απογείωση” των εκδόσεων ομολογιών από εισηγμένες επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες από ταχεία επέκταση και πραγματοποίηση επενδύσεων μεγάλου μεγέθους είτε για κάλυψη των αναγκών σε κεφάλαια κίνησης κάνει λόγο η Ναυτεμπορική.

ΣΕΒΕ: Θετικά μεν, ανεπαρκή δε, χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος τα μέτρα στήριξης που έχουν αναγγελθεί για τις επιχειρήσεις μεταποίησης ροδάκινου.

Καύσιμα: Για συμβιβασμό τελευταίας στιγμής στα καύσιμα, κάνει λόγο η Καθημερινή, ενώ το Βήμα επισημαίνει πως ο εκβιασμός αποδίδει.

Τρόφιμα: ”Καθαρά” φέρεται να είναι τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά από επικίνδυνα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία όπως τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Ακτοπλοΐα: Στις επιδοτήσεις 2003 – 2004 της ακτοπλοΐας αναφέρεται η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία θα δοθούν 35 εκατ. ευρώ για τις άγονες γραμμές.

Ακίνητα: Λήψη άδειας λειτουργίας σήμερα και αίτηση για εισαγωγή στο ΧΑ εντός των επόμενων 6 μηνών αναμένεται για την Εταιρία Ακινήτων ΚΕΔΞ, ΕΕΔΑΠ, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Ολυμπιακή: Απρόσμενο ”μνηστήρα” βρήκε η Ολυμπιακή σύμφωνα με την Καθημερινή, η οποία όπως επισημαίνει το αποκαλούμενο ”Ίδρυμα Ελληνισμού” προθυμοποιείται να εξαγοράσει το 100% της εταιρίας, ενώ η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την προσφορά σαν… ανέκδοτο. Σύμφωνα με την Ημερησία η ΕΕ απειλεί να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εάν οι ρυθμίσεις δεν είναι συμβατές με την κοινοτική νομοθεσία.

Ταμιευτήριο: Με ταχείες διαδικασίες, που κινούνται ωστόσο πάνω σε μια εύθραυστη ισορροπία, προχωρούν οι συζητήσεις για την εξαγορά του 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από το ΤΣΜΕΔΕ, όπως τονίζει η Καθημερινή. Το Κέρδος τονίζει πως ο ”κύβος ερρίφθη” για Ταμιευτήριο και Τράπεζα Αττικής, συμπληρώνοντας πως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ξεκινά η διαδικασία αποτίμησης του ΤΤ, με σκοπό της μεταξύ τους συγχώνευση.

Stet Hellas: Στα αυξημένα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους που ανακοίνωσε η Stet Hellas αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης.

ΣΕΚΑΠ: Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκαλούν τα σχόλια των ορκωτών λογιστών στον ισολογισμό της επιχείρησε χθες η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ, αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με πληροφορίες της οποίας την ίδια στιγμή η ΑΤΕ επιδιώκει να αποκτήσει καταστατική πλειοψηφία που θα διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση της συνεταιριστικής επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v