Εμπορική: Τι εκτιμούν οι αναλυτές για το 6μηνο

Αύξηση από 37%-42,60% στα ενοποιημένα ΚΠΦ μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ”βλέπουν” οι αναλυτές για το α’ εξάμηνο της Εμπορικής. Οι εκτιμήσεις προκύπτουν από δημοσκοπήσεις που διενήργησαν τα πρακτορεία Reuters και Bloomberg.

Εμπορική: Τι εκτιμούν οι αναλυτές για το 6μηνο
Ανοδο των κερδών α΄ εξαμήνου της Εμπορικής αναμένουν ξένοι και Έλληνες αναλυτές.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το πρακτορείο Bloomberg σε αναλυτές, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις τους κάνουν λόγο για υπολογίσιμη αύξηση των προ φόρων κερδών μετά από δικαιώματα μειοψηφίας της τράπεζας. Όπως αναφέρεται, τα ΚΠΦ μετά από μειοψηφίες αναμένεται, για το πρώτο εξάμηνο, να διαμορφωθούν στα 61 εκατ. ευρώ.

Αύξηση 42,60% στα ενοποιημένα ΚΠΦ μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ”βλέπουν” κατά μέσο όρο οκτώ ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρίες για το α’ εξάμηνο 2003 της Εμπορικής, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το πρακτορείο Reuters.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι Marfin Hellenic Χρηματιστηριακή, Κάππα Χρηματιστηριακή, Eγνατία Χρηματιστηριακή, Alpha Finance, Proton Χρηματιστηριακή, EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Eθνική Χρηματιστηριακή, P&K Xρηματιστηριακή.

Ειδικότερα, το consensus των προβλέψεων των χρηματιστηριακών τοποθετεί τα προ φόρων κέρδη μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου της Εμπορικής στα 60,92 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 42,72 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινή χρήση.

Επιπροσθέτως, οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα έσοδα από τόκους της τράπεζας θα αυξηθούν κατά 9,2% σε σχέση με το α’ περσινό τρίμηνο, ενώ βλέπουν και ενίσχυση των κερδών από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, στα 4,47 εκατ. ευρώ, από ζημιές 2,36 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Το διεθνές πρακτορείο επισημαίνει ότι πηγή της Emporiki Bank δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της τράπεζας ενδέχεται να διαμορφωθούν χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών, καθώς η τράπεζα δεν θα επαναλάβει έκτακτα έσοδα ύψους δύο εκατ. ευρώ που σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του 2002.

Επισημαίνεται ότι η Εμπορική ανακοινώνει τα αποτελέσματά της την Παρασκευή, 1η Αυγούστου.

Εξάλλου, η EFG Eurobank Securities, στο πρωινό της report με ημερομηνία 31 Ιουλίου, αναφερόμενη στα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Εμπορικής, εκτιμά πως αυτά θα εμφανίσουν υπολογίσιμη αύξηση και θα διαμορφωθούν στα 64 εκατ. ευρώ, έναντι των 42 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2002.

Η Marfin Hellenic, επίσης στο πρωινό της report, αναφέρει τις εκτιμήσεις της για τα ενοποιημένα ΚΠΦ της τράπεζας, τα οποία υπολογίζει ότι θα διαμορφωθούν στα 62 εκατ. ευρώ, έχοντας σημειώσει αύξηση 37%, έναντι του περσινού α΄ εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v