”Ζέσταμα” για τις 2.200 μονάδες!

Στις τηλεπικοινωνίες (1,52%) περνά η σκυτάλη για τη διατήρηση των 2.150 μονάδων και την πιθανή επιχείρηση προσέγγισης του επιπέδου των 2.200, δίνοντας την αναγκαία ανάσα στις τράπεζες. Κινητικότητα σε περιφερειακά σχήματα- σηματωρούς.

Στις τηλεπικοινωνίες (1,52%) περνά η σκυτάλη για τη διατήρηση των 2.150 μονάδων και την πιθανή επιχείρηση προσέγγισης του επιπέδου των 2.200, δίνοντας την αναγκαία ανάσα στις τράπεζες.

Χωρίς να μπορεί να γίνει λόγος ακόμα για ύπαρξη κόπωσης, είναι πασιφανές πως οι τράπεζες παίρνουν σήμερα το πρωί στο άνοιγμα κάποιες ανάσες αφού κατά τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις έχουν ενεργήσει ως σηματωροί της τάσης, εξέλιξη που έχει επιφέρει σημαντικά κέρδη σε όσους τοποθετήθηκαν τη Δευτέρα.

Αναφέρουμε ενδεικτικά Alpha Bank (+8,4%), Eμπορική (+7,3%) και Ιντρακόμ (+6,8%) κέρδη που σίγουρα δεν είναι ευκαταφρόνητα και αποτελούν ένα μεγάλο δέλεαρ για την κατοχύρωσή τους και την μετακύλιση ρευστότητας σε άλλους κύκλους του FTSE 20 που ενδεχομένως να μην αφομοίωσαν στον ίδιο βαθμό την τάση.

Πρώτες επιλαχούσες σε αυτή τη μετακύλιση οι τηλεπικοινωνίες, καθώς ΟΤΕ και Cosmote κατά πρώτο λόγο χτίζουν πάνω στα χθεσινά τους κέρδη, με τον ΟΤΕ να λειτουργεί για πολλοστή φορά ως ”χρυσή εφεδρεία” εξασφαλίζοντας κάποιο momentum για τον FTSE 20.

Όσον αφορά την ευρύτερη αγορά, όπως και χθες βλέπουμε σημαντική ενίσχυση των ρυθμών συναλλακτικής δραστηριότητας στα πρώτα 45 λεπτά- 1 ώρα της συνεδρίασης, χαρακτηριστικό του front- running εν αναμονή της επίτευξης intraday κερδών, με το Γενικό Δείκτη παρά ταύτα να εμφανίζει σαφή δυστοκία- προς το παρόν τουλάχιστον- στο να κινηθεί προς τις 2.180 μονάδες. Επίσης κινητικότητα δείχνουν περιφερειακά σχήματα- σηματωροί.

Αν και η τάση είναι τόσο ευμετάβλητη που θεωρεί κανείς ότι χρειάζεται απλά η κατάθεση ”προθέσεων” στο ταμπλό από μέρους συγκεκριμένων ισχυρών παικτών όπως συνέβη χθες για να υπάρξει ολική αφύπνιση.

Απώλειες 11% για την επενδυτική Αστρα στο νετεμπούτο στη Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v