Νέα ”καύσιμα ανόδου” για το ΧΑ, ”βλέπουν” οι ΑΧΕ

Ως θετικές εκτιμούν τις διαθέσεις των επενδυτών οι χρηματιστηριακές, επισημαίνοντας ότι η βραχυπρόθεσμη τάση της ελληνικής αγοράς είναι ανοδική. Ωστόσο, όπως αναφέρουν, δεν πρέπει να αποκλειστεί κάποια αποκόμιση κερδών, καθώς η Σοφοκλέους χρειάζεται να πάρει ανάσα.

Νέα ”καύσιμα ανόδου” για το ΧΑ, ”βλέπουν” οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Hellenic, το τονωμένο εγχώριο επενδυτικό αίσθημα θα συνεχίσει να τροφοδοτεί με καύσιμα την αγορά βραχυπρόθεσμα, ενώ οι διεθνείς αγορές θα συνεχίσουν αν αποτελούν την κυριότερη μεσοπρόθεσμη επιρροή.

Η ίδια χρηματιστηριακή εστιάζει στη μετοχή της Τηλέτυπος, η οποία, όπως αναφέρεται, κατέγραψε εχθές άνοδο της τάξης του 18% χωρίς να υπάρχει κάποια είδηση, που να σχετίζεται με τον τίτλο. Η Marfin επαναδιατυπώνει τη σύστασή της για underperform.

”Στάση για ανάσα” πιστεύει η EFG Eurobank Securities ότι είναι πιθανό να πάρει σήμερα η Σοφοκλέους, ενώ αν και η τάση παραμένει θετική, δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί κάποια αποκόμιση κερδών. Καθώς δεν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η αγορά οδηγείται από τη θετική διάθεση των επενδυτών, με σενάρια και φήμες να διατηρούν ζωντανό το ενδιαφέρον.

Εξάλλου, η Fortius Finance, αναμένει ανοδική κίνηση του δείκτη, λόγω της θετικής επενδυτικής ψυχολογίας.

Τι έγινε χθες: Το ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο οδήγησε το Γενικό Δείκτη υψηλότερα, επισημαίνει η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ.

Τη δεύτερη συνεχόμενη ”δυνατή” άνοδο απόλαυσε χθες η Σοφοκλέους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η EFG Securities, η οποία επισημαίνει ότι υπήρξε αγοραστικό ενδιαφέρον σε όλο σχεδόν το εύρος της αγοράς.

Όπως αναφέρει η Fortius Finance στο πρωινό της report, η θετική ψυχολογία, αλλά και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών συντηρεί την ανοδική τάση της αγοράς, με το Γ.Δ. να καταγράφει κέρδη 22,78% από την αρχή του έτους.

Επιχειρηματικά νέα: Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της Εμπορικής τα οποία ανακοινώνονται αύριο, Παρασκευή η Marfin Hellenic εκτιμά ότι τα κέρδη προ φόρων μετά από δικαιώματα μειοψηφίας θα εμφανίσουν άνοδο κατά 37% και θα διαμορφωθούν στα 62 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι αισιόδοξες προβλέψεις του CEO της RomTelecom, για το σύνολο του έτους δεν θα έχουν επίδραση στη τιμή της μετοχής του ΟΤΕ.

Από τη μεριά της η EFG Eurobank Securities αναφέρεται στα αποτελέσματα εξαμήνου της Stet Hellas, τα οποία χαρακτηρίζει ελαφρά καλύτερα των προβλέψεών της. Επίσης, αναφορά γίνεται στη σημερινή έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Astra, στην τιμή των 1,54 ευρώ.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v