ΑΧΕ: Ενδιαφέρον από ιδιώτες για περιφέρεια

Θετική ώθηση παρέχουν στην αγορά οι τοποθετήσεις των λιανικών επενδυτών στην μικρή κυρίως κεφαλαιοποίηση, επισημαίνουν οι ΑΧΕ, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό να επαναληφθεί και σήμερα, χωρίς να αποκλείται και η τάση αφομοίωσης των προηγούμενων κερδών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Εμπορική Τράπεζα.

ΑΧΕ: Ενδιαφέρον από ιδιώτες για περιφέρεια
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Συγκρατημένο αναμένει για σήμερα το άνοιγμα της συνεδρίασης η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ, μετά και τις επιθετικές ρευστοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο τέλος της αμερικάνικης συνεδρίασης. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα τρέχοντα επίπεδα τιμών καθιστούν την προσεκτική επιλογή μετοχών ως την πιο ενδεδειγμένη στρατηγική.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εκτιμάται ότι θα βρεθεί η Εμπορική Τράπεζα εν όψει και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της του εξαμήνου μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Αντίστοιχη με την χθεσινή εκτιμά η EFG Eurobank Securities ότι θα είναι η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης, με την πορεία του δείκτη τελικά να εξαρτάται από τις τοποθετήσεις στα blue chips και κυρίως στις τράπεζες.

Το χρηματιστήριο επισημαίνει η χρηματιστηριακή, δείχνει να απορροφά τα τρέχοντα επίπεδα. Επίσης στο report υπογραμμίζεται το θετικό κλίμα ενώ η συμμετοχή των retail επενδυτών δίνει ώθηση κυρίως στη μικρή κεφαλαιοποίηση.

Σε περίπτωση που το αγοραστικό ενδιαφέρον για τη μετοχή του ΟΤΕ συνεχιστεί και σήμερα, η Fortius Finance πιστεύει ότι η ανοδική κίνηση του Γ.Δ. θα συνεχιστεί και σήμερα με το εύρος της κίνησης να καθορίζεται από την πορεία του τραπεζικού κλάδου.

Τι έγινε χθες: Στη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,55%, λόγω και των θετικών μακροοικονομικών αποτελεσμάτων από τις ΗΠΑ.

Μικτή χαρακτηρίζει τη χθεσινή συνεδρίαση η EFG Eurobank παρατηρώντας ότι η ”δυνατή” παρουσία επιλεγμένων μετοχών αντιστάθμισε την αποκόμιση κερδών στον τραπεζικό κλάδο.

Επιχειρηματικά νέα: Όπως αναφέρει η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό της report, η Elmec διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος.

Περισσότερη διαφάνεια απαιτεί το υπουργείο Ανάπτυξης από τις εταιρίες κινητής ώστε να προσδώσουν περισσότερη διαφάνεια στα εκπτωτικά τους πακέτα. Επιπρόσθετα, αναφέρει η EFG, το υπουργείο πιέζει για μειώσεις στα τιμολόγια κλήσης από σταθερό σε κινητό, προκειμένου να επιταχυνθεί η σύγκλιση με τις τιμές της Ε.Ε.

Παρά το ότι η εξέλιξη θα είναι αρνητική για τα έσοδα των εταιριών κινητής, αναφέρεται στο report, η EFG πιστεύει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του χρόνου ομιλίας, οι πρόσοδοι από μεταφορά δεδομένων και η περαιτέρω επέκταση σε όρους πραγματικής διείσδυσης στην αγορά, θα αντισταθμίσουν τις απώλειες.

Στο θέμα της Seafarm αναφέρεται η Fortius Finance στο πρωινότης report επισημαίνοντας ότι η υπόθεση ενδεχομένως παραπέμπει σε αυτή της Connection, αλλά ουσιαστικά αναδεικνύει την δυσκολίατων επιχειρήσεων να να αποπληρώσουν οικονομικά χρέη σε ένα περιβάλλον το οποιο διακρίνεται από ισχυρό ανταγωνισμό χωρίς να υπάρχει αύξηση της ζήτησης.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v