Ελαστικό T+3 και ”μόχλευση” στα μεσαία

Περιμένουμε σήμερα τις πρώτες ενδείξεις μίας ελαστικότερης εφαρμογής του τρόπου χρηματοδότησης των συναλλαγών, δηλαδή του T+3. Μετά την αντίδραση των τραπεζικών μετοχών, και την επιβεβαίωση της ανοδικής τάσης, διαμορφώνονται προϋποθέσεις μετακύλισης ρευστότητας στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Πρώτη μηνιαία ημερολογιακή συνεδρίαση και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει από σήμερα να αρχίσει η ελαστικότερη εφαρμογή του τρόπου πληρωμής- κάλυψης του τρόπου συναλλαγών.

Αρκετά ταλαιπωρήθηκε η μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση και ακραία περιφέρεια τις προηγούμενες συνεδριάσεις κυρίως λόγω της εφαρμογής του T+3 και του κλεισίματος μηνός Ιουλίου.

Ούτως ή άλλως την προηγούμενη εβδομάδα την τιμητική τους είχαν οι τράπεζες, χάρη στην αντίδραση των οποίων οδηγηθήκαμε στην καταγραφή νέας υψηλής τιμής έτους. Τα blue chips κατά συνέπεια έπραξαν στο ακέραιο την υποχρέωση τους, ”τράβηξαν” την αγορά, και το σημαντικότερα, επιβεβαίωσαν την ανοδική τάση.

Ας μην ξεχνάμε πως μετά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ορισμένοι μιλούσαν μέχρι και για ακύρωση της ανοδικής φοράς της αγοράς μας. Θα περιμένουμε σήμερα να δούμε μια πρώτη κίνηση από την πλευρά συγκεκριμένων επενδυτικών σχημάτων σε συγκεκριμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Εάν δοθούν σήμερα ενδείξεις, θα είναι σαφώς επιθετικότερη η κίνηση ενός σημαντικού τμήματος της αγοράς, από την αρχόμενη Δευτέρα. Βέβαια, ως υπέρμαχοι της ελαστικής εφαρμογής του T+3, δεν υπεραμυνόμεθα των άκριτων συναλλαγών ”αέρα”, αλλά τις λελογισμένης χρήσης ενός ελαστικότερου τρόπου χρηματοδότησης των πράξεών μας.

Μετοχές σηματωροί πέραν των Εθνικής, Alpha, Eurobank και ΟΤΕ, θεωρούμε τις Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική και Αλουμίνιο για τον FTSE20.

Από το υπόλοιπο της αγοράς, μετοχές με ανοδική φορά όπως οι Μυτιληναίος, Σαράντης, Χατζηιωάννου, Intertech, για διαφορετικούς λόγους Τηλέτυπος, Πήγασος αλλά και Άκτωρ, Interfish, ΕΥΔΑΠ, και γιατί όχι Μουριάδης, Ιντεάλ, Ικτίνος, ΔΙΕΚΑΤ, κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v