Συνεχίζουν τα Μεσαία, εν αναμονή της Εμπορικής

Με ανοδικό ρυθμό εξακολουθεί να κινείται η Σοφοκλέους, πάντα εντός του εύρους ασφαλείας και με πλειάδα μετοχών να αποκομίζουν σημαντικά κέρδη. Τα αποτελέσματα της Εμπορικής είναι το δεύτερο ”σημείο αναφοράς” για τον τραπεζικό κλάδο, που κυρίως μέσω της Alpha επιχειρείται να αποθερμανθεί όσο είναι δυνατό η αγορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με την Alpha στα 17,98 ευρώ (-1,3%) επιχειρείται να αποθερμανθεί -όσο είναι δυνατό- η αγορά. Φευ όμως γιατί ημέρα με την ημέρα εδραιώνεται η εκτίμηση πως η άνοδος έχει λόγο και συνέχεια.

Άλλωστε ο κλάδος περιμένει σήμερα την Εμπορική, να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της, που κατά πάσα πιθανότητα θα επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις.

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις των χρηματιστών και αρμοδίων στις αγορές για την Alpha, ενώ θετική από κάθε άποψη κρίνεται η έκθεση της UBS για την Εθνική.

Ετσι, με τον FTSE 20 να συντηρεί την αγορά, με 0,23%, ο ΜΚ40 κερδίζει περίπου 2%, ενώ η πλειονότητα των μετοχών καταγράφει μικρά ή μεγαλύτερα κέρδη.

Απόλυτα ελεγχόμενο το +18% της ΙΟΝΑ, ακολουθεί ο Φοίνικας, αλλά και η Βιομηχανία Ζάχαρης χωρίς να υστερούν η Εθνική Ασφαλιστική, η εκπληκτική ΕΧΑΕ και πλήθος ακόμη μετοχών. Επιβεβαιώνει, στα 2,73 ευρώ, την ανοδική της τάση η μετοχή του Φουρλή, όπως και στα 7,42 η Δέλτα Συμμετοχών, η Τράπεζα Πειραιώς στα 8 ευρώ.

Με κέρδη 1,76% και συναλλαγές 185.000 τεμαχίων (14:35) κερδίζει και άλλο έδαφος προς τα 10,4 ευρώ η μετοχή της Cosmote. Οριακά υψηλότερα των 6 ευρώ η Vodafone με περίπου 525.000 τεμάχια την ίδια ώρα.

Για τη συνέχεια, θα πρέπει η αγορά να συντηρηθεί σε εύρος με ελάχιστη τιμή τις 2.175 μονάδες και οροφή τις 2.188 μονάδες, με συναλλαγές που θα πλησιάζουν τα 180 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v