Ραντεβού στα ”ταμπάκικα”!

Δύο αλεπούδες συναντιούνται στον δρόμο. Η μία κλείνει το μάτι στην άλλη και λέει ”ραντεβού στα ταμπάκικα”. Για τους αμύητους, ταμπάκικα είναι το μέρος όπου γδέρνουν τις... γούνες!

Ραντεβού στα ”ταμπάκικα”!
Δύο αλεπούδες συναντιούνται στον δρόμο. Η μία κλείνει το μάτι στην άλλη και λέει ”ραντεβού στα ταμπάκικα”. Για τους αμύητους, ταμπάκικα είναι το μέρος όπου γδέρνουν τις... γούνες!

Κάπως έτσι, δύο επενδυτές συναντιούνται στον δρόμο και ο ένας κλείνει πονηρά (αλεπουδίσια) το μάτι στον άλλο και δίνουν ραντεβού στο... πτωχοκομείο.

Όλη αυτή η ιστορία είναι σκέτη τρέλα. Οι μέχρι χτες μανιώδεις πωλητές μετοχών έχουν μεταβληθεί σε απελπισμένους κυνηγούς των υπεραξιών. Να είστε βέβαιοι για τούτο: Η τρέλα αυτή δεν θα μας βγει σε καλό. Και τι θέλαμε; Την αγορά να βουλιάζει; Όχι βέβαια! Αλλά να ανασταίνονται οι χρεοκοπημένοι από την δίψα των κάθε πικραμένου για ”ρεφάρισμα” από τις ζημίες του 1999, αυτό είναι εφιάλτης και όχι όνειρο.

Δεν θα μας εκπλήξει η οποιαδήποτε εξέλιξη. Ο Γενικός Δείκτης στις 2.500 μονάδες ή στις 42.000 μονάδες. Δικό τους είναι το χρηματιστήριο και ό,τι θέλουν κάνουν. Ας μην πουλάνε όμως υψηλά νοήματα περί διαφάνειας.

Με το κράτος να παίζει τον ρόλο των παικτών και του διαιτητή αυτόματα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνει κανείς προβλέψεις, όπως θα έκανε σε ένα ”καθαρό παιγνίδι”.

Προσέξτε επίσης ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές των υψηλών αποδόσεων. Κι ύστερα αποφασίστε αν τα κριτήριά σας για την αγορά μετοχών ήταν σωστά. Εσείς που αγοράσατε Τιτάνα ή 3Ε και όχι Λαντέκ και Γενικές Αποθήκες. Κι έπειτα αναρωτηθείτε αν αυτό είναι το Χρηματιστήριο που ονειρευόσασταν.

Ραντεβού στα ταμπάκικα! Κι αν συνεχίσουμε να κουβαλάμε τα ίδια μυαλά, είναι βέβαιο ότι θα κάνουμε πολλά περισσότερα χρόνια από τα τρία που πέρασαν μέχρι να ξαναδούμε το χρώμα του χρήματος στην Σοφοκλέους.

Είναι ανώριμη η Σοφοκλέους. Το χειρότερο είναι ότι εμείς οι ίδιοι παραμένουμε αθεράπευτα ανώριμοι, παρά τις εντατικές θεραπείες με ηλεκτροσόκ που δοκίμασαν στα κορμιά μας. Συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε ανθρώπους και καταστάσεις που έχουν αποδείξει μέχρι σήμερα ότι δεν αξίζουν ούτε το σάλιο μας...

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v