Η νέα λίστα του Χ.Α. για τα spread (Ιούλιος 2003)

Τη νέα λίστα με μέσο άνοιγμα τιμών αγοράς και πώλησης (spread) για τις μετοχές που διαπραγματεύονται υπό συνεχή διαπραγμάτευση για τις περιόδους 2/5 έως 31/7/2003 και 1/7 έως 31/7/2003 έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Χ.Α.

Η νέα λίστα του Χ.Α. για τα spread (Ιούλιος 2003)
Τη νέα λίστα με μέσο άνοιγμα τιμών αγοράς και πώλησης (spread) για τις μετοχές που διαπραγματεύονται υπό συνεχή διαπραγμάτευση για τις περιόδους 2/5 έως 31/7/2003 και 1/7 έως 31/7/2003 έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Χ.Α.

Σημειώνεται ότι από την 1η Ιουνίου 2003 οι μετοχές που διαπραγματεύονται στο Χ.Α. έχουν χωρισθεί σε καθεστώς πεντάωρης και τρίωρης διαπραγμάτευσης με βάση το spread (2%).

Ως περίοδος για την πρώτη αξιολόγηση των μετοχών ελήφθη το διάστημα από 2 Ιανουαρίου 2003 έως 30 Απριλίου 2003, ενώ για τη δεύτερη αξιολόγηση το αντίστοιχο διάστημα θα είναι από 2 Μαΐου 2003 έως 30 Σεπτεμβρίου 2003.

Σύμφωνα με τη νέα λίστα, 265 μετοχές (από 255 μετοχές τον προηγούμενο μήνα) είναι στα όρια του 2% και ως εκ τούτου διατηρούν τις προϋποθέσεις για 5ωρη διαπραγμάτευση, ενώ οι υπόλοιπες 81 (σε συνδυασμό και με τα στοιχεία των υπόλοιπων μηνών) θα περάσουν σε καθεστώς τρίωρης διαπραγμάτευσης.

Οι εταιρίες που θα προσλάβουν ειδικό διαπραγματευτή παραμένουν σε καθεστώς 5ωρης διαπραγμάτευσης. Σημειώνεται ότι από τις 81 μετοχές με spread ανώτερο του 2% οι 3 έχουν προσλάβει ειδικό διαπραγματευτή και ως εκ τούτου πληρουν τις προϋποθέσεις προκειμένου να παραμείνουν σε καθεστώς 5ωρης διαπραγμάτευσης.



Σύμφωνα με την απόφαση 95/2002, το Χ.Α. θα προβαίνει σε αυτή την ανακοίνωση στο συγκεκριμένο σημείο του δικτυακού τόπου www.ase.gr μετά το τέλος κάθε μήνα, τόσο για το μέσο άνοιγμα τιμών εκάστου μηνός όσο και για το μέσο άνοιγμα τιμών για τη διανυθείσα περίοδο από την αρχή της περιόδου αξιολόγησης.

Επιπροσθέτως, διευκρινίζεται ότι ο υπολογισμός του ανοίγματος τιμών αγοράς πώλησης αφορά την περίοδο συνεχούς διαπραγμάτευσης.

* Η νέα λίστα δημοσιεύεται στη Δεξιά Στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v