Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές το 6μηνο της Frigoglass

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Marfin Hellenic κινήθηκαν τα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου του ομίλου της Frigoglass, καθώς σε ό,τι αφορά τα κέρδη προ φόρων του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 26 εκατ. ευρώ σε σχέση με προβλέψεις για 29,7 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τα μεγέθη επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις EFG Eurobank Securities.

Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές το 6μηνο της Frigoglass
Χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Marfin Hellenic κινήθηκαν τα ενοποιημένα μεγέθη της Frigoglass κατά το πρώτο εξάμηνο του 2003.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin στο πρωινό της report, οι πωλήσεις του ομίλου ενισχύθηκαν στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 17,6% και ανήλθαν στα 190,9 εκατ. ευρώ, σε σχέση με εκτιμώμενες (από τη χρηματιστηριακή) ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 202 εκατ. ευρώ.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων (και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας) της Frigoglass ανήλθαν στα 26 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 49,8%, αρκετά χαμηλότερα των προβλέψεων της χρηματιστηριακής που τα τοποθετούσε στα 29,7 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Marfin καταλήγει πως με βάσει τα προαναφερθέντα αποτελέσματα θα προσαρμόσει ανάλογα τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της Frigoglass όσον αφορά στο σύνολο του έτους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η EFG Eurobank Securities, τα μεγέθη της Frigoglass, τα οποία και τα χαρακτηρίζει ”ισχυρά”, κινήθηκαν βάσει των εκτιμήσεών της.

Τέλος, η EFG Eurobank Securities σημειώνει πως η μετοχή της Frigoglass διαπραγματεύεται 16 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v