Με ΟΤΕ και τράπεζες για τις 2.200;

Θα οδηγηθούμε σήμερα στην καταγραφή ενός ακόμη υψηλού με ταυτόχρονη προσέγγιση και υπέρβαση των 2.200 μονάδων; Ή μήπως θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να τοποθετηθούν στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Εαν ο ΟΤΕ διασπάσει τα 11,5 ευρώ τότε, μάλλον, θα επικρατήσει το πρώτο σενάριο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θα οδηγηθούμε σήμερα στην καταγραφή ενός ακόμη υψηλού με ταυτόχρονη προσέγγιση και υπέρβαση των 2.200 μονάδων; Ή μήπως θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να τοποθετηθούν στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Ούτως ή άλλως, οι όποιες διορθώσεις έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρχές Ιουλίου, είναι ελεγχόμενες, μικρής έκτασης, αφήνοντας μικρά περιθώρια ελκυστικότερων τιμών.

Το ζητούμενο για τις επόμενες συνεδριάσεις μέχρι και την Παρασκευή, είναι ο κλάδος που θα προσφέρει την αντίδραση. Θα είναι οι τηλεπικοινωνίες, όπως έχει φανεί μέσω της τελευταίας αντίδρασης του ΟΤΕ προς τα 11,5 ευρώ, θα είναι οι τράπεζες με αιχμή τις Eurobank και Alpha, ή μήπως θα είναι συνδυασμός και των δύο.

Σε κάθε ενδεχόμενο, η αγορά οδηγείται προς τις 2.240 μονάδες, όπου αναλυτές εκτιμούν πως έχει διαμορφωθεί μια ισχυρότατη περιοχή ”αντίστασης” με σημαντικές εν δυνάμει πωλήσεις.

Συνήθως όμως η αγορά δεν κάνει το χατίρι των πολλών και έτσι δεν αποκλείεται να συνεχιστεί η ανοδική κίνηση στο υφιστάμενο κανάλι και πέραν της συγκεκριμένης αντίστασης σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα τιμών, σε αυτή την φάση.

Στην περίπτωση του θετικού σεναρίου θα περιμέναμε να διευρυνθεί το ενδιαφέρον συγκεκριμένων εγχώριων θεσμικών για μετοχές υγιών επιχειρήσεων γης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ενδείξεις δίνονται μέσω των Ηρακλή, Βαρυτίνης, Chipita, Αλουμινίου της Ελλάδος, Άκτωρ, Πλαίσιο, ΕΧΑΕ, Κορασίδης, Γερμανός, Folli Follie, και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Για σήμερα περιμένουμε από πλευράς ΟΤΕ την υπέρβαση της ”αντίστασης” κάτι που τεχνικά φέρνει τον τίτλο προς τα 14 ευρώ. Περιμένουμε συνέχιση της εντυπωσιακής χθες αντίδρασης του ΟΛΘ, την καταγραφή νέας ιστορικής υψηλής τιμής για την ΕΥΑΘ, την συνέχιση της ανόδου για την Cosmote, τον ΟΠΑΠ, μετοχές εταιριών που ευνοούνται άμεσα από την αύξηση της τιμής του Αλουμινίου, αλλά και μετοχών της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Η υγιής Ridenco πρόσφερε χθες δείγμα γραφής, ο Πήγασος επανέρχεται στην κερδοφορία, Μυτιληναίος, Σαράντης και Φουρλής διατηρούν την ανοδική τους φορά, ενώ συνεχίζεται η ορθολογικοποίηση της αποτίμησης της Ιονικής Ξενοδοχειακής, όπου η μητρική κατέχει ποσοστό κοντά στο 92%.

Θα περιμέναμε όμως σήμερα, αύριο, κίνηση από τον ένα εκ των δύο ηγετών του τραπεζικού κλάδου, την Eurobank, να επιβεβαιώσει τη δυναμική της, κινούμενη προς τα 15,5 ευρώ. Και έπεται η Alpha πέραν των 20 ευρώ.

Σημείωση: Το θετικό για τα τραπεζικά ιδρύματα κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, ενδέχεται να επισπεύσει ανάλογη κίνηση και στη Σοφοκλέους. Όσο και αν -ορισμένοι - προσπαθούν να αποθερμάνουν, μέσω των τραπεζικών μετοχών την αγορά, ο μονόδρομός της την οδηγεί σαφώς υψηλότερα των 2.200 μονάδων, σε μια πρώτη ”αντιμετώπιση” της αντίστασης των 2.240 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v