AXE: Διατήρηση θετικού κλίματος

Περιορισμένος προβλέπεται ο κίνδυνος για πτωτική τάση σε μετοχές εταιριών της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, Καθώς δεν αναμένονται νέα τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την αγορά, η θετική ψυχολογία εκτιμάται πως θα διατηρηθεί.

AXE: Διατήρηση θετικού κλίματος
Περιορισμένος εκτιμάται ο κίνδυνος πτωτικών τάσεων σε μετοχές εταιριών της υψηλής κεφαλαιοποίησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ, καθώς δεν αναμένονται νέα τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά την αγορά, η θετική ψυχολογία προβλέπεται πως θα διατηρηθεί.

Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Περιορισμένος εκτιμά η Marfin Hellenic ότι είναι ο κίνδυνος πτωτικών τάσεων σε μετοχές εταιριών της υψηλής κεφαλαιοποίησης για τη σημερινή συνεδρίαση. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης είναι πιθανόν βραχυπρόθεσμα να συνεχίσει την ανοδική του τάση.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί, σύμφωνα με τη Marfin, η Τηλέτυπος, καθώς, όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται σε παραίτηση του κ. Ν. Χατζηνικολάου είναι πιθανόν να ασκήσουν πίεση στην τιμή της μετοχής, η οποία διαπραγματεύεται 32,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

Σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities, σήμερα δεν αναμένονται κάποια νέα που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν την τάση και ως εκ τούτου η χρηματιστηριακή εκτιμά πως θα διατηρηθεί η θετική σε γενικές γραμμές ψυχολογία.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.190,9 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,72%, με τον κλάδο των τραπεζών να ακολουθεί, όπως αναφέρει η Marfin, σταθεροποιητικές τάσεις (-0,12%), ενώ ο ΟΤΕ σημείωσε αύξηση 2,51% και υπεραπόδοση σε σχέση με τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε, προσθέτοντας πως η μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση υπεραπόδωσαν της υψηλής. Η χρηματιστηριακή καταλήγει πως το συγκεκριμένο γεγονός σε συνδυασμό με τον υψηλό όγκο επιβεβαιώνουν το θετικό κλίμα, καταδεικνύοντας παράλληλα και την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Επιχειρηματικά νέα: Οπως αναφέρει η EFG Eurobank Securities, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο ΟΤΕ κατετάγη τέταρτος στην τεχνική αξιολόγηση του προγράμματος ”Σύζευξις”.

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Marfin κινήθηκαν τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Frigoglass και ως εκ τούτου η χρηματιστηριακή θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των προβλέψεών της για το σύνολο του έτους ανάλογα. Σχολιάζοντας τα μεγέθη εξαμήνου της Frigoglass, η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως πρόκειται για ”ισχυρά αποτελέσματα”, τα οποία κινήθηκαν βάσει των εκτιμήσεών της, ενώ προσθέτει πως η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται 16 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v