Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

Ο αναπτυξιακός νόμος, το πακέτο πέντε μέτρων κατά της ακρίβειας, οι αυξομειώσεις στις τιμές του πετρελαίου, η χαμηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αττικής τον Ιούλιο, αλλά και η αύξηση των συναλλαγών στο ΧΠΑ τον Ιούλιο είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης
Ο αναπτυξιακός νόμος, το πακέτο πέντε μέτρων κατά της ακρίβειας, οι αυξομειώσεις στις τιμές του πετρελαίου, η χαμηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αττικής τον Ιούλιο, αλλά και η αύξηση των συναλλαγών στο ΧΠΑ τον Ιούλιο είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Πέμπτης.

Αναπτυξιακός Νόμος: Χωρίς φόρων θα είναι το 35% των κερδών των επιχειρήσεων σύμφωνα με τον αναπτυξιακό νόμο όπως αναφέρει η Ημερησία, η οποία προσθέτει πως χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν αφορολόγητο αποθεματικό για να προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό τους ή σε νέες επενδύσεις, ενώ τα Νέα τονίζει πως θα δίνεται επιχορήγηση ύψους 50.000 ευρώ για κάθε νέα θέση εργασίας.

Πενταετή δέσμευση ότι θα διατηρήσουν τις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούν και για τις οποίες επιχορηγούνται επιβάλλει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις που θα πραγματοποιήσουν νέες επενδύσεις και θα υπαχθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο τονίζει το Βήμα, ενώ η Ναυτεμπορική προσθέτει πως και οι εμπορικές επιχειρήσεις θα μπορούν να ενισχύονται μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

Η Καθημερινή κάνει λόγο για κίνητρα ανάπτυξης τα οποία ωστόσο θα δοθούν σε δόσεις, ενώ ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της εφημερίδας Κέρδος που σημειώνει πως τα φορολογικά κίνητρα παραμένουν στο συρτάρι. Σύμφωνα με την Εξπρές στόχος είναι οι μεγάλες επενδύσεις, ενώ παράλληλα προσθέτει πως θα υπάρχει κλιμακωτή ενίσχυση για επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ.

Τιμάριθμος: Για έκτακτο πακέτο με πέντε μέτρα κατά της ακρίβειας κάνει λόγο η Ημερησία, ορισμένα εκ των οποίων είναι όπως αναφέρει το Βήμα ενδεικτικές τιμές σε είδη ευρείας κατανάλωσης, καθώς και η υποχρεωτική ανάρτηση τιμοκαταλόγων από τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η Οικονομική Ελευθεροτυπία σημειώνει πως τα αποτελέσματα των κινήσεων που έχουν γίνει μέχρι τώρα θεωρούνται ιδιαίτερα πενιχρά ενώ προσθέτει πως η κυβέρνηση επιχειρεί επίθεση από τον Σεπτέμβριο για τον περιορισμό των πληθωριστικών πιέσεων.

ΑΕΠ: Την εκτίμηση για υπέρβαση του ελλείμματος του προϋπολογισμού και την ανησυχία της για τον πληθωρισμό εκφράζει η Alpha Bank στο τελευταίο της εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων, σύμφωνα με το οποίο το έλλειμμα μπορεί να φτάσει στο 1,6% του ΑΕΠ, επισημαίνει το Βήμα, το οποίο σύμφωνα με τα Νέα ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ.

Σοφοκλέους: Οι ρευστοποιήσεις κυριάρχησαν χθες και στη Σοφοκλέους, με τα βαριά χαρτιά να κλείνουν αρνητικά στην πλειονότητά τους επηρεάζοντας ανάλογα και τους αντίστοιχους δείκτες, αναφέρει η Ναυτεμπορική. Το Κέρδος σημειώνει πως οι μετοχές του ΟΤΕ και της ΔΕΗ βρέθηκαν στο ”μάτι του κυκλώνα” ειδικά από ισχυρά ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια. Σύμφωνα με την Εξπρές η χθεσινή υποχώρηση του Γενικού Δείκτη έφερε νέες φήμες και σενάρια.

Εισηγμένες: Οι εισηγμένες επιστρέφουν στην κερδοφορία όπως αναφέρει το Βήμα, σύμφωνα με το οποίο η Eurocorp προβλέπει μέση αύξηση πωλήσεων 9,9% και κερδών προ φόρων 21,4% το πρώτο εξάμηνο.

ΧΠΑ: Κατά 11,47% αυξήθηκαν οι συναλλαγές στα παράγωγα τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Βήμα.

ΔΝΤ: Τα ελλείμματα χαρακτηρίζονται ως κίνδυνος που ελλοχεύει και απειλεί την ανάκαμψη, όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του ΔΝΤ για την οικονομία των ΗΠΑ, σημειώνει το Βήμα.

Πετρέλαιο: Μεγάλες αυξομειώσεις σημείωσαν χθες οι τιμές του πετρελαίου, που αρχικά εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα τους μετά τον πόλεμο εξ αιτίας του φόβου νέων τρομοκρατικών επιθέσεων και ανεπαρκούς προσφοράς από το Ιράκ για να υποχωρήσουν αργότερα, σημειώνει η Καθημερινή, ενώ το Κέρδος προσθέτει πως η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε τα 30 δολάρια το βαρέλι.

Συντάξεις: ”Ξεπαγώνουν” τις συντάξεις τα ελλειμματικά ταμεία τονίζει η Ημερησία η οποία προσθέτει πως ευνοούνται χιλιάδες συνταξιούχοι.

Επιδοτήσεις: 110 επιχειρηματικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 104,2 εκατ. ευρώ εντάσσονται στο πρόγραμμα ”Τεχνολογικός Εκσυγχρονισμός Επιχειρήσεων” όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Εφοπλιστές: Το θέμα της ανάγκης λήψης μέτρων για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας επαναφέρει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στην ετήσια έκθεσή της που εξέδωσε χθες, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Τουρισμός: Μειωμένη φέτος σε σχέση με πέρυσι κατά 16% είναι η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας σε όλες τις κατηγορίες η οποία όπως σημειώνει η Ημερησία διαμορφώνεται στο 39,86%, ενώ η Ναυτεμπορική τονίζει πως οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο πλέον για χρονιά με πτώση ρεκόρ

Ομολογιακά: Ομολογιακά δάνεια ύψους 2,5 δισ. ευρώ εκδίδουν 13 εισηγμένες επιχειρήσεις τονίζει η Ημερησία. Σύμφωνα με το Κέρδος τα ομολογιακό δάνεια αποτελούν ”ανάσα” για τις εισηγμένες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v