Alpha Εθνική σε ρόλο... ”Λευκού ιππότη”

Κυρίως στις Alpha, Εθνική πέφτει το βάρος της στήριξης σήμερα. Λογικό και μέχρι στιγμής ελεγχόμενο το εύρος της διόρθωσης, κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον σε ένα κομμάτι της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Ανοδικά τα συμβόλαια στη Νέα Υόρκη, μετά το χθεσινό ξεπούλημα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συγκριτικά χαμηλότερο τζίρο (124 εκατ. ευρώ στις 14:20) και με τις Alpha, Εθνική να περιορίζουν τις απώλειες του FTSE 20, προσφέρονται κάποιες μικρές ανάσες στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Ο χαμηλότερος σήμερα τζίρος, σε μια πτωτική συνεδρίαση με πωλήσεις σε συγκεκριμένα blue chips, αποτελεί θετική ένδειξη, με την προϋπόθεση ότι το αργότερο αύριο θα ”γυρίσει” από τις 9.000 μονάδες ο Dow Jones.

Παρατηρείται πάντως μια προσπάθεια σε ορισμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Rilken, Προοδευτική, ΣΕΑΦ, Spider, Forthnet, Frigoglass, Αθηνά, Αλατκ, ΑΛΤΕ, Altec, Βαρβαρέσο, Ελληνική Υφαντουργία, Έμφασις, ΕΣΧΑ, Βιοτέρ, Βάρδα, Δάρινγκ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Καθημερινή, κ.α.), είτε να κρατηθούν τα κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων, είτε να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για τις επόμενες 2-3 συνεδριάσεις.

Η μετοχή της Alpha κυμαίνεται στα 18 ευρώ, κρατά δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών κερδών, η μετοχή της Εθνικής κινείται εντός του εύρους προσεγγίζοντας τελευταία την υψηλή τιμή των 18,06 ευρώ.

Αντιθέτως, πέραν της αναμενόμενης πίεσης και υποχώρησης προς τα 11 ευρώ της μετοχής του ΟΤΕ, απρόσμενη θεωρείται για τους γνωρίζοντες το –3,1% της ΔΕΗ, που συνολικά τις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις φθάνει το σύνολο των κερδών από το σύντομο trading των προηγούμενων ημερών.

Για τη συνέχεια, θα μπορούσε ο FTSE 20 να συντηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, δηλαδή με οριακές απώλειες ο τραπεζικός κλάδος, αν και εφόσον παραμένουν σταθεροί οι αγοραστές κυρίως στην Alpha αλλά και στη μετοχή της Εθνικής.

Ένα κλείσιμο του δείκτη μεταξύ 2.160-2.170 μονάδων, με συναλλαγές περίπου 160 εκατ. ευρώ, και τη στήριξη των 2.140 μονάδων συντηρεί, και το ενδεχόμενο μιας αντίδρασης –Νέας Υόρκης βοηθούσης- μπορεί να προοιωνίζεται. Άλλωστε η μεσοπρόθεσμη τάση του γενικού δείκτη παραμένει ανοδική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v