Διόρθωση, ευκαιρία επαναγορών (;)

Στην πλειονότητά τους οι αναλυτές προσδιόριζαν το πρωί το εύρος και τον χαρακτήρα της διόρθωσης, προκειμένου να μην πάνε κόντρα στο διεθνές ρεύμα, ενώ θέτουν ως φράγμα τις 2.140 μονάδες. Σε ανασταλτικό ρόλο σήμερα η ΔΕΗ, ενώ κρίσιμο είναι το εύρος των 17,9 -18 ευρώ για την Εθνική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Φάνηκε μετά την καταγραφή ενός ακόμη ενδοσυνεδριακά υψηλού, χθες, στις 2.199 μονάδες, πως η υπέρβαση των 2.200 μονάδων και η προσέγγιση των 2.240 μετατίθεται σε ευθετότερο χρόνο.

Με την αντίδραση κατά πάσα πιθανότητα της Wall, την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από τις Eurobank - Alpha, και τις κυοφορούμενες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Εξελίξεις που θα πρέπει να αναμένεται ότι θα δρομολογηθούν επί της ουσίας στις επόμενες δύο εβδομάδες. Είναι στην πρόθεση του ΥΠΕΘΟ να επισπεύσει τη σχετική διαδικασία στις αμέσως επόμενες ημέρες ώστε να δοθεί λύση ει δυνατόν πριν βγει ο Αύγουστος.

Η τάση θα εξαρτηθεί από την ανθεκτικότητα της Εθνικής, αν θα κρατήσει δηλαδή τα 18 ευρώ ή θα υποχωρήσει προς τα 17,90 ευρώ, την αντίσταση των Eurobank και Alpha (η αγορά περιμένει σαφώς καλύτερη συμπεριφορά και από τις δύο μέχρι την Παρασκευή) αλλά κυρίως από τη μετοχή –χρυσή εφεδρεία- της ΔΕΗ, που τις προηγούμενες ημέρες είχε διορθώσει σημαντικά.

Η μετοχή της Επιχείρησης μπορεί να λειτουργήσει σήμερα ανασταλτικά. Το κυρίως ζητούμενο όμως για την αγορά, είναι η συμπεριφορά μετοχών εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, ενώ χρήσιμα είναι και τα συμπεράσματα από την έκθεση-μελέτη της ΒΕΤΑ (βλ. σχετικά).

Μετοχή κλειδί για σήμερα και τις επόμενες δύο συνεδριάσεις αναδεικνύεται εκ των πραγμάτων και λόγω της βαρύτητά του ο ΟΤΕ. Ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς η μεν UBS φέρεται ως εν δυνάμει πωλητής στα 11,5 ευρώ, εμφανίζονται όμως άλλοι αγοραστές που προσβλέπουν σε αντίδραση της μετοχής πέραν των 12 ευρώ.

Από τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, χρήζει προσοχής η κίνηση μετοχών εταιριών του ομίλου Αλλαμανή, η αντίδραση της Mevaco, το χθεσινό απροσδόκητο της HiTech, η Medicon, ΕΛΓΕΚΑ, η πολλή δυνατή Creta Farm, Evrofarma, Interfish, CPI, Druckfarben.

Στην περίπτωση της Britannia, θα πρέπει να προσεχθεί ο αυξημένος, χθες, τζίρος, στην κορύφωση μάλλον της ανοδικής κίνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v