Alpha και Εθνική εξομαλύνουν τη διόρθωση

Φιλότιμες οι προσπάθειες από Alpha και Εθνική, αρνητικός ο μέχρι στιγμής ρόλος της ΔΕΗ, αλλά και του ΟΤΕ, ο οποίος κινείται χαμηλότερα των 11 ευρώ. Ανθίσταται μέχρι στιγμής ένα μικρό κομμάτι της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, αν και η διόρθωση φαίνεται να ελέγχεται σε εύρος ασφαλείας, υψηλότερα των 2.140 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεταξύ 2.150 και 2.162 μονάδων κινείται χαμηλότερα η αγορά. Με συναλλαγές 32 εκατ. ευρώ στο πρώτο ημίωρο και 45 εκατ. ευρώ (11:45) διατηρείται η χαμηλών τόνων διόρθωση.

Διόρθωση που αφορά και σε ένα κομμάτι της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς ΟΤΕ και ΔΕΗ υποχωρούν κατά περίπου 2%. Χαμηλότερα των 11 ευρώ η μετοχή του Οργανισμού, και στα περίπου 17,7 η μετοχή της Επιχείρησης.

Αναμφίβολα η πορεία της ΔΕΗ στις τελευταίες 3-4 συνεδριάσεις, είναι η αρνητική έκπληξη των ημερών. Επιβεβαιώνονται έτσι εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς που έκαναν λόγω κυρίως για βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα τοποθετήσεις, στη μετοχή της ΔΕΗ.

Αντιθέτως η μετοχή της Alpha αντέδρασε μέχρι και το +1,12%, πλησιάζοντας τα 18 ευρώ, τιμή που υπερέβη προς τα 18,08 ευρώ η μετοχή της Εθνικής. Το εύρος διακύμανσης για τη μετοχή του ΕΤΕ κυμαίνεται μεταξύ 17,88-18,08.

Στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, μικρό μέρος κρατά κέρδη κυρίως οι Hyatt, Ηρακλής, ΣΕΑΦ, Δάρινγκ, Intersat, Mevaco, ΕΧΑΕ, Altec, Βωβός, Γενική, Βάρδα, Βαρβαρέσος, Αττικής. Χαμηλότερα αξιοπρεπή συμπεριφορά εμφανίζουν οι μετοχές των Shelman, Σωληνουργείων Κορίνθου, Μοχλός, Newsphone, Microland, Ναούσης, Πήγασος, Αλατκ, αλλά και ΟΛΘ, Folli Follie, και ορισμένων ακόμη μετοχών.

Από τη μέχρι στιγμής συμπεριφορά της αγοράς, φαίνεται ότι η διόρθωση ελέγχεται ως προς το εύρος της, με την ΔΕΗ σε αρνητικό πρωταγωνιστή, παρά τα όσα αρχικά αναμένονταν, και φιλότιμες προσπάθειες από τις Alpha, Εθνική.

Σημείωση: Θετικό από κάθε άποψη το ντεμπούτο της νεοεισαχθείσας εταιρίας Κρι-Κρι, καθώς η μετοχή κερδίζει μέχρι και 40-45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v