ΑΧΕ: Τον τόνο δίνουν οι διεθνείς αγορές

Οι διεθνείς χρηματαγορές αναμένεται να συνεχίσουν να επηρεάζουν μεσοπρόθεσμα την ελληνική αγορά, ενώ οι ΑΧΕ επισημαίνουν πως κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, όπου το επενδυτικό ενδιαφέρον προβλέπεται πως θα επικεντρωθεί στον τραπεζικό κλάδο, θα επιχειρηθούν σταθεροποιητικές τάσεις.

ΑΧΕ: Τον τόνο δίνουν οι διεθνείς αγορές
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου της EFG Eurobank σήμερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης και της Alpha Bank αύριο το πρωί, η Marfin Hellenic εκτιμά πως ο κλάδος των τραπεζών θα βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, η Marfin εκτιμά πως οι διεθνείς χρηματαγορές αναμένεται, μεσοπρόθεσμα, να συνεχίσουν να επηρεάζουν την ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities, η Σοφοκλέους θα επιχειρήσει σήμερα σταθεροποιητικές τάσεις, με το βλέμμα ωστόσο στραμμένο στις επιδόσεις των ευρωπαϊκών αγορών.

Η Εθνική ΑΧΕ πάντως τονίζει πως τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της EFG Eurobank σήμερα και της Alpha Bank αύριο αναμένονται με ενδιαφέρον.

Αναθέρμανση του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένει κατά τη σημερινή συνεδρίαση η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, το μέγεθος της οποίας ωστόσο θα εξαρτηθεί από την πορεία των διεθνών αγορών, δεδομένου, όπως επισημαίνει, ότι πιθανές ακραίες αντιδράσεις δεν είναι δυνατόν να αγνοούνται σε σταθερή βάση.

Τι έγινε χθες: Η πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων οδήγησε χθες τον Γενικό Δείκτη κατά 1,25% χαμηλότερα, με έντονη την αποκόμιση κερδών στις μετοχές της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης σχολιάζει η Marfin.

Ωστόσο, η Marfin επισημαίνει πως η μετοχή της Alpha έκλεισε με υπεραπόδοση εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Η αποκόμιση κερδών ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης γεγονός το οποίο, όπως αναφέρει και η EFG Eurobank Securities, άσκησε πιέσεις. Επιπρόσθετα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως οι επενδυτές φαίνονται πρόθυμοι να μαζέψουν μέρος των κερδών τους, με το διεθνές κλίμα να μη βοηθάει την κατάσταση.

Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ η χθεσινή ημέρα ήταν δεύτερη ημέρα ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πτώσης για τη Σοφοκλέους, με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στις μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και στις αντίστοιχες του δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ τονίζει πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το ελληνικό χρηματιστήριο εναρμονίστηκε με την πορεία των διεθνών αγορών, σε αντίθεση με τη συμπεριφορά που είχε επιδείξει το τελευταίο διάστημα.

Επιχειρηματικά νέα: Στα αποτελέσματα εξαμήνου του ΑΒ Βασιλόπουλου αναφέρεται η Marfin, επισημαίνοντας πως η κερδοφορία της εταιρίας επηρεάστηκε αρνητικά από την υιοθέτηση της νέας, πιο συντηρητικής λογιστικής πρακτικής των προβλέψεων.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v