BETA AXE: Ελκυστική η αποτίμηση του ΟΛΠ

Ελκυστική χαρακτηρίζει την τιμή εισαγωγής του ΟΛΠ στο ΧΑ η BETA ΑΧΕ σε μελέτη της (7/8), καθώς όπως επισημαίνει το P/E, της μετοχής του Οργανισμού (με βάση τα εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη) είναι χαμηλότερο σε σχέση με αυτό συγκρίσιμων εταιριών.

BETA AXE: Ελκυστική η αποτίμηση του ΟΛΠ
Ελκυστική χαρακτηρίζει την τιμή εισαγωγής του ΟΛΠ στο ΧΑ η BETA ΑΧΕ σε μελέτη της (7/8), καθώς όπως επισημαίνει, το P/E της μετοχής του Οργανισμού (με βάση τα εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη) είναι χαμηλότερο σε σχέση με αυτό συγκρίσιμων εταιριών.

Αναλυτικότερα, η μετοχή του Οργανισμού διαπραγματεύεται, με βάση την τιμή εισαγωγής των 8,80 ευρώ, 11 φορές τα εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη, αυτή της Forth Ports 13,1 φορές, της Associated British Ports 12,9 φορές ενώ το P/E για την μετοχή της Mersey Docks διαμορφώνεται στο 12,6.

Το P/E του ΟΛΘ καταγράφεται στο 20,7.

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια εγγραφή του ΟΛΠ, στην οποία το Δημόσιο διέθεσε 6.375.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, υπερκαλύφθηκε κατά 16,5 φορές και η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίσθηκε στο υψηλότερο εύρος.

Οι κοινές ονομαστικές μετοχές του ΟΛΠ που πρόκειται να εισαχθούν αύριο στο ταμπλό του ΧΑ ανέρχονται στα 25.000.000 τεμάχια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v