Πιέσεις μέσω ΔΕΗ και τραπεζών

Σε δοκιμασία τίθεται η στήριξη των 2.140 μονάδων, λόγω της αρνητικής συμπεριφοράς της ΔΕΗ, ενώ η αρνητική μεταστροφή του κλίματος στις ευρωαγορές επηρεάζει και τις τράπεζες. Σπασμωδικές και περιορισμένες οι όποιες ”κινήσεις” στη χαμηλή κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ασθενής η τάση και δικαιολογημένη η μέχρι στιγμής επιφυλακτικότητα. Ισχνά τα αρχικά κέρδη του Γενικού Δείκτη, που δεν ξεπέρασε τις 2.160 μονάδες, για να γυρίσει γύρω στις 11:30 προς τις 2.144 μονάδες.

Στα 14,36 ευρώ η μετοχή της Eurobank με μικρά κέρδη (0,25%) μεγαλύτερα για την Alpha και τον ΟΤΕ, οριακά χαμηλότερα όμως για την Εθνική. Χαμηλότερα και σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ, πιέζει το δείκτη προς τις 2.140 μονάδες.

Θα δοκιμαστεί ή όχι στη συνέχεια η στήριξη των 2.140 μονάδων, καθώς μετά το πρώτο ημίωρο εντάθηκαν σε κάποιο βαθμό οι πωλήσεις. Τάση που επηρέασε και τη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, αφού μια σειρά μετοχών αυτής της κατηγορίας που αρχικά κατέγραφε κέρδη, κινήθηκε στη συνέχεια χαμηλότερα.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ στα 11,14 ευρώ και του ΟΤΕ οριακά στα 11,04 ευρώ, λειτουργούν εν μέρει ανασταλτικά στις πιέσεις που ασκούνται κυρίως από τη μετοχή της Επιχείρησης.

Οι όποιες –μέχρι στιγμής- προσπάθειες, περιορίζονται σε επιμέρους μετοχές, κυρίως της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, κινήσεις όμως θα λέγαμε χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα.

Αυξημένες οι συναλλαγές, περισσότερες του 1 εκατ., στη μετοχή του Γερμανού, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v