Δοκιμάζονται οι στηρίξεις στην αγορά

Πιέζονται συνολικότερα τα blue chips, παρασύροντας την αγορά κάτω και από τις 2.140 μονάδες. Απαιτείται άμεση ενεργοποίηση αγοραστών σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών, προκειμένου να μην... ακυρωθεί η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα των 2.140 μονάδων με συναλλαγές 90 εκατ. ευρώ κινείται η αγορά. Σημαντικές οι απώλειες για τη μετοχή της ΔΕΗ που κινείται στα 17,10 ευρώ, αλλά και των Εμπορικής, Βιοχάλκο, Αλουμινίου Ελλάδος.

Με μικρότερες απώλειες κινείται χαμηλότερα των 11 ευρώ ο ΟΤΕ, η Alpha στα 17,96 ευρώ. Η Εθνική στα 17,60 ευρώ και η Eurobank στα 14,26 ευρώ. Από τους επιμέρους δείκτες, με οριακά κέρδη κινείται μόνο ο κατασκευαστικός, ενώ τρόφιμα, συμμετοχών και ασφαλειών καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Τεχνικά η αγορά εμφανίζεται αδύναμη να κρατήσει τις 2.140 μονάδες... υποτιμώντας προς χαμηλότερα επίπεδα την επόμενη ”στήριξη” προς την περιοχή των περίπου 2.110 μονάδων.

Κρίνοντας από τις μέχρι στιγμής συναλλαγές αλλά και τη σύνθεση των ανοδικών μετοχών, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της πίεσης της αγοράς μέσω συγκεκριμένων blue chips.

Ορισμένοι εξ αυτών αναφέρονται σε επόμενο γύρο τοποθετήσεων στα τρέχοντα ή και λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών για τον FTSE 20, επισημαίνοντας πως γύρω στις 1.055-1.060 μονάδες (για το συγκεκριμένο δείκτη) εμφανίζονται αγοραστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v