Τα ”σαπάκια” στη σέντρα...

Sea Farm και Datamedia βρέθηκαν εκτός παιγνιδιού. Ο χορός της κάθαρσης έχει ήδη ξεκινήσει... Όσοι αγόρασαν μετοχές στην τούρλα του Σαββάτου ας μην διαμαρτύρονται. Είχαν προειδοποιηθεί έγκαιρα.

Τα ”σαπάκια” στη σέντρα...
Sea Farm και Datamedia βρέθηκαν ήδη εκτός παιγνιδιού. Όσοι αγόρασαν μετοχές στην τούρλα του Σαββάτου ας μην διαμαρτύρονται. Είχαν προειδοποιηθεί έγκαιρα.

Οι επόμενοι υποψήφιοι τζογαδόροι ας είναι πιο προσεκτικοί. Κανείς δεν πρόκειται να τους λυπηθεί. Όσο για τα σαπάκια; Ο χορός της κάθαρσης έχει ήδη ξεκινήσει...

Ήταν παράδοξο η Sea Farm να αναζητά δανεικά στην αγορά για να πληρώσει το... μέρισμα της παρελθούσης χρήσης και η μετοχή της να σημειώνει το ένα limit up μετά από το άλλο. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για την Datamedia.

Η κατάσταση των δύο εταιριών ήταν γνωστή. Όσοι την αγνόησαν και επεδίωξαν ένα γρήγορο κέρδος, βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο.

Πολλές ακόμη εταιρίες αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ισολογισμοί τους. Αναλύοντας μόνο και μόνο τα οικονομικά στοιχεία μπορεί κανείς να ”διαβάσει” εκείνες που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με τις δύο αυτές εισηγμένες εταιρίες.

Το μεγάλο ερώτημα που έχουμε να απαντήσουμε είναι για ποιόν ακριβώς λόγο αγοράζουμε μία μετοχή. Αν το κάνουμε για τα limit up, τότε μπορεί κάποια στιγμή να έχουμε την τύχη των μετόχων της Sea Farm και της Datamedia.

Επενδυτής δεν είναι αυτός που τζογάρει, αλλά εκείνος που αποφασίζει συνειδητά να γίνει μέτοχος σε μία εταιρία. Όχι ο παίκτης του καζίνο.

Την βδομάδα που πέρασε κτύπησε καμπανάκι για όλους. Κι ο ήχος του ήταν πολύ καθαρός: ”Αγοράζετε μετοχές υγιών εταιριών”.

Οι χρηματιστηριακές αρχές έκαναν αυτό που έπρεπε. Καιρός είναι να κάνουμε κι εμείς αυτό που πρέπει. Να αποφασίσουμε να σοβαρευτούμε. Κι όποιος επιθυμεί να συνεχίσει να ψαρεύει σε βρώμικα νερά, ας γνωρίζει ότι μπορεί και πέσει μέσα και να μην τον βρουν ποτέ...

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v