ΣΩΛΚ: Ομολογιακό δάνειο 100 εκατ. ευρώ

Την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ αποφάσισε η γενική συνέλευση της Σωληνουργεία Κορίνθου. Επίσης οι βασικοί μέτοχοι προέβησαν σε δηλώσεις σχετικά με τις προθέσεις τους για διατήρηση των ποσοστών τους.

ΣΩΛΚ: Ομολογιακό δάνειο 100 εκατ. ευρώ
Την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ και την τροποποίηση των άρθρων 25 και 26 του Καταστατικού της εταιρίας αποφάσισε η γενική συνέλευση της Σωληνουργεία Κορίνθου.

Παράλληλα, οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας, σύμφωνα με δηλώσεις τους, δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν το ποσοστό που κατέχουν στην εταιρία και να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έχει αποφασιστεί.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας, κατά την ίδια γενική συνέλευση οι βασικότεροι μέτοχοι της εταιρίας, El Monte Holdings Limited και Κωνσταντίνος Αθαν. Μητρόπουλος, ο καθένας με χωριστή δήλωση, διευκρίνισαν τις δηλώσεις προθέσεων που έκαναν στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της 30/6/2003, σχετικά με τη διατήρηση των ποσοστών που κατέχουν μέχρι την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση και επί έξι μήνες μετά την εισαγωγή.

Συγκεκριμένα, διευκρίνισαν ότι η πρόθεσή τους να διατηρήσουν το ποσοστό που κατέχουν μέχρι την ολοκλήρωση της αύξησης αφορά σε μεταβιβάσεις προς τρίτους και δεν αποκλείει τη μεταξύ τους μεταβίβαση μετοχών.

Ως προς την πρόθεσή τους να διατηρήσουν ο καθένας το ποσοστό του, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί την ημερομηνία ολοκλήρωσης της αύξησης, επί έξι μήνες μετά την εισαγωγή, η μεν El Monte Holdings Limited επιβεβαίωσε την επιφύλαξή της να εκχωρήσει ποσοστό μέχρι 2% των κατεχομένων μετοχών, ο δε κ. Κ. Μητρόπουλος την πρόθεσή του χωρίς επιφύλαξη να το διατηρήσει για την ίδια χρονική περίοδο.

Επιπλέον, ο κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος δήλωσε, επεξηγώντας την από 30/6/2003 ανακοίνωση της εταιρίας προς το Χ.Α., ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην αύξηση, αναλαμβάνοντας τουλάχιστον 5.000.000 νέες μετοχές από αυτές που του αναλογούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v