Ηπιο rebound λόγω διεθνών αγορών βλέπουν οι ΑΧΕ

Η ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών αναμένεται να επηρεάσει θετικά και τη Σοφοκλέους, όπως εκτιμούν οι ΑΧΕ, με τον όγκο των συναλλαγών ωστόσο να διατηρείται σε υποτονικά επίπεδα λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, ενώ στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της Folli Follie.

Ηπιο rebound λόγω διεθνών αγορών βλέπουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Με χαμηλούς τζίρους εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα κινηθεί τόσο η σημερινή συνεδρίαση όσο και οι υπόλοιπες της εβδομάδας, με τις διεθνείς αγορές ωστόσο να παραμένουν ο κύριος παράγοντας της διαμόρφωσης της τάσης.

Η Marfin προσθέτει πως η μετοχή της Folli Follie αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, επισημαίνοντας αφενός το γεγονός ότι τα θεμελιώδη μεγέθη της εταιρίας αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξής της παραμένουν ισχυρά, και αφετέρου ότι η μετοχή διαπραγματεύεται ”ελκυστικά” 13,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003, ενώ βρίσκεται σε μεγάλο discount σε σχέση τόσο με τις ομοειδείς διεθνείς εταιρίες, όσο και σε σχέση με την εγχώρια αγορά.

Η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως κατά τη σημερινή συνεδρίαση η αγορά αναμένεται να παρουσιάσει ένα ήπιο rebound ως αποτέλεσμα της θετικής πορείας της Wall, χωρίς ωστόσο να προβλέπονται σημαντικοί όγκοι συναλλαγών δεδομένης της απουσίας των επενδυτών λόγω διακοπών.

Επιπλέον, η EFG Eurobank Securities συμπληρώνει πως οι επιχειρηματικές εξελίξεις είναι περιορισμένες αυτό τον καιρό, και πως η αγορά οδηγείται από τη διάθεση η οποία παρά την πρόσφατη διόρθωση παραμένει θετική.

Σύμφωνα με τη Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, η ανοδική κίνηση των διεθνών αγορών αναμένεται να επηρεάσει θετικά και τη Σοφοκλέους, αν και επερχόμενη αργία του Δεκαπενταύγουστου και η απουσία των επενδυτών λόγω καλοκαιρινών διακοπών δημιουργεί περιορισμένη ζήτηση για τίτλους, γεγονός το οποίο διακρίνεται και από τη μείωση της αξίας συναλλαγών κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Τι έγινε χθες: Συνέχισε τις σταθεροποιητικές του τάσεις ο Γενικός Δείκτης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση όπως αναφέρει η Marfin, κλείνοντας με άνοδο 0,14% και κύριο χαρακτηριστικό για μια ακόμη φορά τον χαμηλό τζίρο.

Οπως αναφέρει η EFG Eurobank Securities ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να εξισορροπήσει τις ενδοσυνεδριακές απώλειες, ενώ η μικρή κεφαλαιοποίηση παρέμεινε υπό πίεση.

Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε σημαντικές ζημίες, και συγκεκριμένα της τάξεως του 1,70%, ενώ ο όγκος των συναλλαγών παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Επιχειρηματικά νέα: Στα αποτελέσματα εξαμήνου του ομίλου των ΚΑΕ αναφέρεται η Marfin Hellenic στο πρωινό της report, σημειώνοντας πως κινήθηκαν βάσει των εκτιμήσεών της.

Η Εθνική ΑΧΕ σημειώνει πως τα ενοποιημένα μεγέθη εξαμήνου των ΚΑΕ ήταν βάσει των προβλέψεών της, ενώ για το σύνολο του έτους εκτιμά πως τα κέρδη θα ενισχυθούν κατά 28,3%.

Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2003 μέχρι τις 18 Ιουνίου του 2004 θα πραγματοποιηθεί η αγορά των ιδίων μετοχών της FORTHnet.

Αύξηση 24% παρουσίασαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της Ράδιο Κορασίδης στο εξάμηνο, σύμφωνα με το πρωινό report της EFG Eurobank Securities, με τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων να βελτιώνονται κατά 10%.

Eκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί η Λάμψα στις 27 Αυγούστου ώστε να αποφασιστεί η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά, αναφέρει η EFG Eurobank Securities.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v