Συσσώρευση για τον Δείκτη, κέρδη για τα μεσαία

Με τη συνδρομή των Alpha, Εθνικής και ΔΕΗ αντέδρασε η αγορά σε μια εμφανή προσπάθεια επιβεβαίωσης της ”στήριξης” των 2.110 μονάδων. Ακολούθησαν και αναμένεται να παραμείνουν εντός παιδιάς τα επενδυτικά σχήματα. Σε φάση συσσώρευσης η αγορά με πιθανή την αντίδραση προς το προηγούμενο υψηλό των 2.199 στις επόμενες 2-3 συνεδριάσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή τις τράπεζες ειδικότερα την Alpha και την Εθνική, αλλά και τη συνδρομή της ΔΕΗ επιβεβαιώθηκε η μεσοπρόθεσμα ανοδική τάση της Σοφοκλέους.

Ήταν λογικό και αναμενόμενο να χρειαστεί η συνδρομή βασικών τραπεζικών μετοχών ώστε να αναστραφεί η τάση, να αντιδράσει η αγορά από την περιοχή στήριξης των 2.110 μονάδων.

Σε πείσμα εκείνων που απεργάζονταν την υποχώρηση της αγοράς προς τις 2.040 μονάδες.

Για τη σημερινή συνεδρίαση, η σε εξέλιξη ευρισκόμενη διαδικασία συσσώρευσης δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε κλείσιμο τον Δείκτη προς τις 2.170 μονάδες. Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν πιθανή μια προσέγγιση του ”υψηλού” των 2.199 μονάδων.

Πάντως, η αγορά και λόγω των ημερών βρίσκεται σε φάση συσσώρευσης περιμένοντας την είδηση από τον τραπεζικό κλάδο και την κίνηση των ξένων χρηματιστηρίων, δηλαδή της Wall.

Από πλευράς FTSE-20 θα χρειαστούν αγοραστές τόσο στην Alpha όσο και στην Εθνική για να κατοχυρωθούν οι τρέχουσες τιμές.

Μεσοπρόθεσμα πάντως για την Alpha τιμή στόχος είναι τα 21 ευρώ και για την Εθνική τα 20.

Η ΔΕΗ, που χρειάστηκε χθες, έδωσε το βροντερό της παρόν με τιμή προς τα 18 ευρώ.

Προσπάθησε, αλλά δεν έκλεισε υψηλότερα των 11 ευρώ ο ΟΤΕ, κάτι που δεν αποκλείεται να επιτευχθεί σήμερα.

Ανάλογη κίνηση εκτιμάται ότι μπορεί να σημειωθεί για τη μετοχή των Coca Cola 3E, Vodafone, Cosmote, αλλά και της Βιοχάλκο.

Στη μεσαία-χαμηλή κεφαλαιοποίηση όπου η ”δράση” των επενδυτικών σχηματων γίνεται εμφανής, μετοχές σηματωροί είναι οι Κορασίδης, Ιονική Ξενοδοχειακή, Alsinco, Ηitech, Βιοσώλ, Λιβάνης κ.α.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί τελευταία, η καλή συμπεριφορά μετοχών όπως οι ΕΤΕΜ, ΕΛΒΑΛ, Folli Follie, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Αθηνά (26/8 ξεκινά η διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ), Ερμής, Newsphone Hellas (δωρεάν 3 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά), Σαράντης και ΟΠΑΠ.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη, ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v