ΑΧΕ:Σταθεροποιητικές τάσεις με το βλέμμα σε Ευρώπη

Με σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση, με τις ξένες αγορές ωστόσο να παραμένουν ο κύριος παράγοντας της διαμόρφωσης της τάσης, ενώ ως ενδεχόμενες θεωρούνται και κινήσεις για αποκόμιση κερδών.

ΑΧΕ:Σταθεροποιητικές τάσεις με το βλέμμα σε Ευρώπη
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Με σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο συναλλαγών, ενώ για μια ακόμη φορά η χρηματιστηριακή εκτιμά πως οι ξένες αγορές θα είναι ο κύριος παράγοντας διαμόρφωσης της τάσης ενδοσυνεδριακά.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί, σύμφωνα με τη Marfin, η μετοχή της CosmΟΤΕ, η οποία έχει υποαποδώσει της αγοράς κατά 9,8% από τις αρχές του χρόνου, ενώ διαπραγματεύεται με discount σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ομοειδείς εταιρίες.

Με σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμά και η EFG Eurobank Securities πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση, η οποία ωστόσο συμπληρώνει πως ενόψει του επερχόμενου τριημέρου πιθανόν να παρατηρηθεί και διάθεση και αποκόμιση κερδών.

Επιπλέον, η EFG Eurobank Securities αναφέρει πως δεδομένης της έλλειψης εγχώριων επιχειρηματικών εξελίξεων οι ευρωπαϊκές αγορές θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση της τάσης.

Η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως το επιλεκτικό ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει οι θεσμικοί επενδυτές θα συνεισφέρει στη διατήρηση της θετικής τάσης.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 1,27% με κύριο χαρακτηριστικό τους χαμηλούς τζίρους, λόγω της αυριανής αργίας, όπως σημειώνει η Marfin, η οποία προσθέτει πως ο κλάδος των τραπεζών σημείωσε υπεραπόδοση (1,65%), ενώ η μετοχή της ΔΕΗ ενισχύθηκε κατά 2,2% λόγω ενδιαφέροντος από θεσμικούς επενδυτές.

Η EFG Eurobank Securities τονίζει πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η αγορά επιδόθηκε σε ένα ισχυρό rebound, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επεκτείνεται σε όλο το ταμπλό.

Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ στη χθεσινή άνοδο συνέβαλαν ο κλάδος της ενέργειας και ο τραπεζικός.

Επιχειρηματικά νέα: Αύξηση των πωλήσεων κατά 22,3%, διαμορφούμενες στα 748,2 εκατ. ευρώ, εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα παρουσιάσει η Γερμανός στο σύνολο του έτους, με τα κέρδη προ φόρων να ενισχύονται κατά 21% και να ανέρχονται στα 55,5 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, σχολιάζοντας σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία στο εξάμηνο τα κέρδη προ φόρων του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 15%, η Marfin αναφέρει πως είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεών της, ενώ η EFG Eurobank Securities σημειώνει πως ανταποκρίνονται στις προβλέψεις της.

Στα μεγέθη εξαμήνου της Aspis Bank αναφέρεται η EFG Eurobank Securties, σημειώνοντας πως τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 62% διαμορφούμενα στα 2,9 εκατ. ευρώ, ενώ αναφέρει πως τα μεγέθη τα οποία είναι καλύτερα απ’ ότι αναμενόταν θα ικανοποιήσουν τους επενδυτές.

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Marfin παρουσιάστηκαν τα μεγέθη εξαμήνου της Ελληνικής Υφαντουργίας, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report, όπου σημειώνει πως λόγω του ενδυναμωμένου ευρώ οι εξαγωγές της εταιρίας υποχώρησαν.

* Τα report των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v