Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στα 24 ευρώ η τιμή- στόχος από Morgan Stanley

Στα 24 ευρώ θέτει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Morgan Stanley, ενώ δίνει σύσταση ”απόδοση καλύτερη της αγοράς” (overweight) σε report με ημερομηνία 12/08/2003, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως τα EBITDA της Επιχείρησης στο εξάμηνο θα καταγράψουν άνοδο 17,9%.

ΔΕΗ: Στα 24 ευρώ η τιμή- στόχος από Morgan Stanley
Στα 24 ευρώ θέτει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η Morgan Stanley, ενώ δίνει σύσταση ”απόδοση καλύτερη της αγοράς” (overweight) όπως αναφέρει στο Morning Meeting Summary με ημερομηνία 12 Αυγούστου 2003.

Όπως αναφέρει ο ξένος οίκος σχετικά με τα αποτελέσματα εξαμήνου της ΔΕΗ - τα οποία θα ανακοινωθούν στις 26 Αυγούστου - τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων αναμένεται να ενισχυθούν κατά 17,9% σε ετήσια βάση και να φτάσουν στα 600 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley η εν λόγω αύξηση αποδίδεται στην ενίσχυση της ζήτησης, στη σωστή διαχείριση των εργοστασίων, αλλά και στην αποτελεσματική περικοπή του κόστους.

Ωστόσο, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του έτους σημειώνεται πως η αύξηση των EBITDA είναι της τάξεως του 14,9%.



Πάντως, η Morgan Stanley προσθέτει πως κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η ανάπτυξη αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφενός λόγω της έναρξης λειτουργίας του νέου εργοστασίου λιγνίτη στη Φλώρινα, και αφετέρου λόγω της κάμψης στις τιμές του πετρελαίου και του αερίου.

Τέλος, ο ξένος οίκος αναφέρει πως παρά τις όποιες καθυστερήσεις παραμένει πεπεισμένος πως η κυβέρνηση θα εγκρίνει την αύξηση της τάξεως του 3%-4% των τιμολογίων, η οποία είναι ελαφρά υψηλότερη του πληθωρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v