Διάσπαση των 2.200 μονάδων βλέπουν οι ΑΧΕ

Το σημείο αντίστασης των 2.200 μονάδων εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα προσπαθήσει να διασπάσει εκ νέου ο Γενικός Δείκτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με την τάση ωστόσο να καθορίζεται από τις ξένες αγορές και τον όγκο των συναλλαγών να παραμένει περιορισμένος.

Διάσπαση των 2.200 μονάδων βλέπουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Το σημείο αντίστασης των 2.200 μονάδων εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα ξαναδοκιμάσει ο Γενικός Δείκτης κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, με τις ξένες αγορές ωστόσο να παραμένουν ο κύριος εξωτερικός παράγοντας επιρροής.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Marfin, εν αναμονή της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου η μετοχή της Coca–Cola 3Ε αναμένεται να παραμείνει στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Τη διάσπαση των 2.200 μονάδων θα επιχειρήσει ο Δείκτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση σύμφωνα και με την EFG Eurobank Securities, η οποία προσθέτει πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές επιχειρηματικές εξελίξεις και η αγορά κινείται από την ψυχολογία η οποία παραμένει θετική.

Παράλληλα, η EFG Eurobank Securities προσθέτει πως οι επενδυτές παραμένουν σε διακοπές και ως εκ τούτου ο όγκος των συναλλαγών μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Η EFG Eurobank Securities τέλος αναφέρει πως στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί αφενός η μετοχή της Coca–Cola 3Ε εν όψει των αποτελεσμάτων εξαμήνου και αφετέρου, ως αποτέλεσμα δημοσιευμάτων του Τύπου το Σαββατοκύριακο, οι μετοχές που σχετίζονται με τις ιδιωτικοποιήσεις.

Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών και τάσεις από τις ξένες αγορές θα καθορίσουν τη μεσοπρόθεσμη τάση στην αγορά.

Τι έγινε κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 14 Αυγούστου 2003: Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε άνοδο 1,32% στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με χαμηλούς όμως όγκους, λόγω διακοπών.

Με κέρδη 2% έκλεισε την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης, όπως αναφέρει η EFG Eurobank Securities.

Η Εθνική ΑΧΕ σημειώνει πως στη συνεδρίαση της Πέμπτης τράπεζες και τηλεπικοινωνίες υπεραπόδοσαν του Γενικού Δείκτη, ως αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου ενδιαφέροντος των θεσμικών επενδυτών.

Επιχειρηματικά νέα: Κατά 11% ενισχύθηκαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της Hyatt στο πρώτο εξάμηνο, με τα κέρδη προ φόρων να αυξάνονται κατά 12,5%, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου όπως αναφέρει η EFG Eurobank Securities,

Στα 95 εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσουν οι πωλήσεις από τις αγορές τις Ανατολικής Ευρώπης στο πρώτο εξάμηνο του 2003 για την Chipita, όπως αναφέρει η EFG Eurobank Securities, επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v