Ενώπιος ενωπίω με τις... 2.200 το ΧΑ!

Προσδοκίες και ελπίδες για κάτι ”καλύτερο” την ερχόμενη εβδομάδα καλλιέργησε η αγορά στο κλείσιμο της Πέμπτης με την επαναπροσέγγιση των 2.200 μονάδων, αλλά και τη συμπεριφορά του ΟΤΕ. Μήπως, όμως η είδηση - μοχλός θα έλθει από τις τράπεζες;

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Όποιος πιστεύει ότι η αγορά την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να πραγματοποιήσει δυναμική κίνηση ανάλογη αυτής που είχε οδηγήσει στην διάσπαση της προηγούμενης ”αντίστασης” των 2.100 μονάδων, μπορεί να λάβει θέση από την έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Όποιος όμως πιστεύει και εκτιμά το αντίθετο, είτε θα παραμείνει στο περιθώριο είτε θα βγει πωλητής σε τιμές που εκτιμά ότι τον συμφέρουν.

Αυτό το μήνυμα πέρασε η αγορά στη συνεδρίαση της Πέμπτης, και περισσότερο με την επιθετική θα λέγαμε κίνηση, που μέσω συγκεκριμένων μετοχών εντάθηκε μετά τις 15:00.

Δεν ήταν τυχαίο πως αιχμή και πάλι ήταν ο τραπεζικός κλάδος, με αιχμή τις Εθνική και Alpha, καθώς κάποιες ξαναζεσταμένες φήμες έκαναν και πάλι λόγο για μεταξύ τους συνεργασία.

Πλήρως αβάσιμες φήμες αυτής της λογικής και περιεχομένου, κάνουν κακό σε αυτή τη φάση στην αγορά, προεξοφλούν όμως το αναπόφευκτο για τον κλάδο.

Το τοπίο και οι ισορροπίες στις τράπεζες δεν θα μείνουν ως έχουν. Δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα ο ΥΠΕΘΟ να κινήσει και πάλι κάποια διαδικασία ανάλογη αυτής, που με επίκεντρο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μπορεί όντως να δώσει ώθηση στον κλάδο κατά συνέπεια και στην αγορά.

Πάντως οι αγοραστές της Πέμπτης δεν περιορίστηκαν σε Εθνική και Alpha, αλλά οδήγησαν στην καταγραφή υψηλής τιμής για την Cosmote (10,72 ευρώ), την Βιοχάλκο (5,18 ευρώ) αλλά και σε υψηλότερες τιμές τον ΟΤΕ (11,18 ευρώ), την Εμπορική (17,92 ευρώ) την Eurobank (14,58 ευρώ) την 3E (16,78 ευρώ), την ΔΕΗ στα 17,82 ευρώ και την πλήρη ανατροπή για τη μετοχή της Intracom από την ”στήριξη” των 6,7 ευρώ προς τα 7,04 ευρώ.

Με την εικόνα που εμφάνισε η αγορά προς το κλείσιμο της Πέμπτης, καλλιεργήθηκαν, και σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα, προσδοκίες και ελπίδες για κάτι καλό την ερχόμενη εβδομάδα.

Ούτως ή άλλως η φορά της αγοράς παραμένει ανοδική, διάθεση και ρευστότητα υπάρχουν, αγοραστές μπορεί να βρεθούν, αρκεί να βοηθήσουν λίγο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και η Νέα Υόρκη.

Σημείωση: Να προσεχθεί πως ενδεχόμενη βίαιη διάσπαση των 2.220 μονάδων με αυξημένες συναλλαγές, προφανώς και σε δεικτοβαρείς μετοχές, οδηγεί την αγορά χωρίς αντιστάσεις προς τις 2.500 μονάδες.

Υ.Γ.: Η στήλη, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει από καρδίας τις ευχές προς όλους και όλες τους εορτάζοντες - εορτάζουσες. Μεγάλη η χάρη Της, να μας δίνει προπάντων υγεία και αξιοπρέπεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v