Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η έκθεση ορκωτών για συγχώνευση ΕΛ.ΠΕ. - Petrola

Τη συνοπτική παράθεση της έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή για τον προσδιορισμό της σχέσης ανταλλαγής μετόχων από τη συγχώνευση των εταιριών ΕΛ.ΠΕ.-Petrola απέστειλαν στο Χ.Α. τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Η έκθεση ορκωτών για συγχώνευση ΕΛ.ΠΕ. - Petrola
Τη συνοπτική παράθεση της έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή για τον προσδιορισμό της σχέσης ανταλλαγής μετόχων από τη συγχώνευση των εταιριών ΕΛ.ΠΕ.- Petrola απέστειλαν στο Χ.Α. τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Οπως τονίζεται στην έκθεση το εύρος της σχέσης αξιών των μετοχών που ΕΛ.ΠΕ.- Petrola προκύπτει από τις μεθόδους αποτίμησης που χρησιμοποιήθηκαν είναι 5,90:1 έως 6,48:1.

Επομένως οποιαδήποτε σχέση ανταλλαγής των μετοχών που στηρίζεται σε σχέση αξιών μετοχών μεταξύ 5,90:1 έως 6,48:1 είναι εύλογη και λογική.

Σημειωτέον ότι τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών σε συνεδριάσεις τους την 11 Ιουλίου 2003 αποφάσισαν να προτείνουν στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων σχέση ανταλλαγής μετοχών που αποδέχεται σχέση αξιών ΕΛ.ΠΕ.- Petrola 1/5,90.

Οι ορκωτοί λογιστές θεωρούν ως δίκαιη και λογική τη σχέση ανταλλαγής που προβλέπει ότι οι μέτοχοι της απορροφούμενης εταιρείας (Petrola) θα ανταλλάξουν 1,853066 παλαιές μετοχές ονομαστικής αξίας 2,35 της απορροφούμενης εταιρείας προς 1 νέα μετοχή ονομαστικής αξίας 2,18 της απορροφώσας εταιρείας (δηλ. θα πάρουν συνολικά σαράντα τέσσερα εκατομμύρια διακόσιες εβδομήντα χιλιάδες εκατόν τριάντα πέντε (44.270.135) νέες μετοχές της απορροφώσας εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη σχέση ανταλλαγής 1/1,853066 έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. των ΕΛ.ΠΕ. στις 11 Ιουλίου 2003, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 18 Σεπτεμβρίου 2003, που έχει ως θέμα την έγκριση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Petrola ΕΛΛΑΣ από τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Η συνοπτική παράθεση της έκθεσης:

”Σχετικά με την επικείμενη συγχώνευση της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. (τα ΕΛ.ΠΕ.) με την ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ (ΠΕΤΡΟΛΑ), με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, κληθήκαμε από το Δ.Σ. των ΕΛ.ΠΕ. να διενεργήσουμε συγκριτική αποτίμηση των αξιών των μετοχών των δύο Εταιρειών.

Σε σχέση με τις παραπάνω εργασίες συντάξαμε την υπό ημερομηνία 8/7/2003 μελέτη συγκριτικής αποτίμησης των μετοχών των εταιρειών, τα συμπεράσματα της οποίας παρουσιάζονται στην παρούσα περίληψη.

Η μελέτη μας κάνει χρήση δύο διαφορετικών μεθόδων αποτίμησης, οι οποίες καταλήγουν σε ένα εύρος σχέσεων αξιών των αποτιμούμενων Εταιρειών.

Οι μέθοδοι αυτές είναι οι εξής:

1. Μέση χρηματιστηριακή αξία των συναλλαγών.

2. Προεξόφληση ελεύθερων μελλοντικών ταμειακών ροών. Κρίνουμε ότι οι ανωτέρω μεθοδολογίες είναι κατάλληλες για την εν λόγω αποτίμηση, δεδομένου ότι είναι διεθνώς αποδεκτές για τέτοιες περιπτώσεις αποτιμήσεων και αρμόζουν στον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται οι Εταιρίες. Κατά την εφαρμογή των μεθόδων αυτών δεν παρουσιάστηκαν δυσχέρειες ή δυσκολίες. Επισημαίνουμε ότι η μελέτη μας αυτή αφορά συγκριτική αποτίμηση.

Συνεπώς τα αποτελέσματά της δεν αποσκοπούν στον αντικειμενικό προσδιορισμό της αξίας των μετοχών κάθε μίας εταιρίας ξεχωριστά, αλλά στη σχετική αξία τους.

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μεθόδων, ο τρόπος εφαρμογής τους και οι χρησιμοποιηθείσες υποθέσεις εργασίας, παρατίθενται στη συνέχεια.

1. Μέση χρηματιστηριακή αξία των συναλλαγών:

Βάσει αυτής της μεθόδου ελήφθησαν οι ημερήσιες τιμές μετοχών των ΕΛ.ΠΕ. και της ΠΕΤΡΟΛΑ από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών για διάστημα 1-, 3-, 6-, 9-, 12- και 18-μήνου από την 29η Μαΐου 2003.

Το εύρος της σχέσης κεφαλαιοποίησης μεταξύ των ΕΛ.ΠΕ. και της ΠΕΤΡΟΛΑ βάσει των παραπάνω αξιών, προσδιορίστηκε μεταξύ 5,04:1 έως 5,61:1.

2. Προεξόφληση ελεύθερων μελλοντικών ταμειακών ροών:

Η σχέση αξιών των μετοχών των ΕΛ.ΠΕ. και της ΠΕΤΡΟΛΑ υπολογίστηκε βάσει της προεξόφλησης των ελεύθερων μελλοντικών ταμειακών ροών που διενεργήσαμε. Η μέθοδος αυτή καταλήγει σε εύρος σχέσης αξιών μετοχών από 6,76:1 έως 7,34:1.

Το εύρος αυτό προκύπτει από ένα βασικό σενάριο που εξετάσαμε για την κάθε εταιρία. Εν συνεχεία διαμορφώσαμε και εξετάσαμε τρεις εκδοχές του βασικού σεναρίου που αντιστοιχεί στην κάθε εταιρία, κάνοντας κατάλληλες προσαρμογές. Οι λεπτομέρειες των παραλλαγών των βασικών σεναρίων παρουσιάζονται σε επόμενες παραγράφους.

3. Εύρος σχέσης αξιών μετοχών εΕταιρειών:

Για την εξαγωγή του εύρους σχέσης αξιών των μετοχών των ΕΛ.ΠΕ. και της ΠΕΤΡΟΛΑ σταθμίσαμε τα επιμέρους κατώτατα και ανώτατα όρια που προέκυψαν από τις δύο μεθόδους αποτίμησης με ίσους συντελεστές βαρύτητας σε κάθε μέθοδο (50%-50%), αξιολογώντας τα εξής:

Η μεν μέθοδος της αξίας των συναλλαγών απεικονίζει την ιστορική σχέση των τιμών των μετοχών όπως αυτές δίδονται από την κεφαλαιαγορά, για την οποία δεχόμαστε ότι διαθέτει ικανοποιητικό βάθος και τελεί υπό συνθήκες πλήρους πληροφόρησης. Η δε μέθοδος της προεξόφλησης των μελλοντικών ταμιακών ροών απεικονίζει με ικανοποιητική ακρίβεια τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια εταιρεία και προδιαγράφει μελλοντικά σχέδια δράσης τα οποία περιλαμβάνονται στα επιχειρηματικά της σχέδια.

Το συνολικό εύρος της σχέσης αξιών των μετοχών ΕΛΠΕ-ΠΕΤΡΟΛΑ που προκύπτει κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι 5,90:1 έως 6,48:1.

4. Υποθέσεις εργασίας:

Οι βασικές υποθέσεις εργασίας που χρησιμοποιήθηκαν παρατίθενται κατωτέρω:

* Για τα ΕΛ.ΠΕ.

Βασικό σενάριο: - Χρησιμοποιήθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας για την πενταετία 2003-2007.

- Καταρτίστηκαν οι ελεύθερες ταμειακές ροές ανά κλάδο δραστηριότητας και εταιρία του ομίλου.

- Οι ταμειακές ροές στο διηνεκές υπολογίστηκαν βάσει προσαρμογών που διενεργήσαμε κατά την κρίση μας, στηριζόμενοι σε πληροφορίες και διευκρινιστικά στοιχεία που μας παρείχε η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. και σύμφωνα με την εμπειρία μας σε παρόμοια θέματα αποτιμήσεων.

- Για τη δραστηριότητα έρευνας και εκμετάλλευσης, λόγω της σύνθετης φύσης της και της αδυναμίας εκτίμησης των μελλοντικών οικονομικών αποτελεσμάτων της (θετικών ή αρνητικών), τα οποία εξαρτώνται από παράγοντες που δύσκολα επιδέχονται πρόβλεψη, υιοθετήσαμε συντηρητική προσέγγιση με υπολογισμό μηδενικής καθαρής παρούσας αξίας (ουδέτερη επίδραση).

- Ομοίως, με ίδια προσέγγιση για το βασικό σενάριο, η επέκταση των δραστηριοτήτων των ΕΛ.ΠΕ. στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Βουλγαρία, Σερβία, Γεωργία) θεωρήθηκε ότι θα καλύψει το κόστος των επενδύσεων και συνεπώς θα έχει μηδενική συνεισφορά στην αξία του ομίλου μετά από το κόστος κεφαλαίου τους (ουδέτερη επίδραση).

- Οι ελεύθερες ταμειακές ροές προεξοφλήθηκαν με βάση το κόστος συνολικών κεφαλαίων των ΕΛ.ΠΕ., το οποίο προσδιορίστηκε ξεχωριστά για τις ελληνικές δραστηριότητες και τις δραστηριότητες στο εξωτερικό. Το εκτιμώμενο σταθμικό κόστος κεφαλαίου για τις ελληνικές δραστηριότητες θεωρήθηκε 8,5%, ενώ για τις δραστηριότητες των εκτός Ελλάδας εταιριών είναι αυξημένο.

- Αφαιρέθηκε ο δανεισμός της 31.5.2003 και προστέθηκαν στην αξία αυτή τα διαθέσιμα της Εταιρείας την ίδια ημερομηνία.

- Προστέθηκε η αξία της συμμετοχής των ΕΛ.ΠΕ. κατά 35% στις εταιρίες ΔΕΠΑ Α.Ε. και VPI A.E. αντίστοιχα. Η αξία των συμμετοχών αυτών, λόγω ελλιπούς πληροφόρησης σχετικά με τα επενδυτικά σχέδια των δύο εταιριών, προσδιορίστηκε με βάση την καθαρή θέση τους την 31.12.2002, μετά την εφαρμογή έκπτωσης για μειοψηφική συμμετοχή ύψους 30%.

- Η προκύπτουσα αξία των μετοχών της εταιρίας αναπροσαρμόστηκε κατά την κρίση μας σύμφωνα με ευρήματα πρόσφατου οικονομικού ελέγχου που διενεργήθηκε και τέθηκε στη διάθεσή μας.

ΕΛ.ΠΕ. - Εναλλακτικά Σενάρια:

- Εγιναν τρεις παραλλαγές του βασικού σεναρίου ως εξής:

Σενάριο Α: αυξήσαμε το σταθμικό κόστος κεφαλαίου για κάθε δραστηριότητα κατά 0,5%. Οι υπόλοιπες παραδοχές διατηρήθηκαν σταθερές σε σχέση με το βασικό σενάριο.

Σενάριο Β: μειώσαμε το σταθμικό κόστος κεφαλαίου για κάθε δραστηριότητα κατά 0,5%. Οι υπόλοιπες παραδοχές διατηρήθηκαν σταθερές σε σχέση με το βασικό σενάριο.

Σενάριο Γ: θεωρήσαμε ότι η δραστηριότητα της Νοτιανατολικής Ευρώπης των ΕΛ.ΠΕ. θα έχει θετική απόδοση ευρώ 125 εκατ. περίπου, αφού ληφθεί υπόψη το κόστος κεφαλαίου της.

Για την Petrola

* Βασικό Σενάριο:

- Χρησιμοποιήσαμε το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας για την πενταετία 2003-2007, αναφορικά με τη διύλιση και εμπορία προϊόντων διυλιστηρίου.

- Δεν λάβαμε υπόψη μας το μέρος του επενδυτικού σχεδίου που αφορά στις σχεδιαζόμενες δραστηριότητες ηλεκτροπαραγωγής και δικτύου λιανικής εμπορίας πετρελαιοειδών, επειδή δεν μπορέσαμε να τεκμηριώσουμε υψηλή πιθανότητα υλοποίησης των σχεδίων αυτών στο σύντομο μέλλον.

- Καταρτίστηκαν οι ελεύθερες ταμειακές ροές για τον κλάδο διύλισης της εταιρείας.

- Οι ταμειακές ροές στο διηνεκές υπολογίστηκαν βάσει προσαρμογών που διενεργήσαμε κατά την κρίση μας, στηριζόμενοι σε πληροφορίες και διευκρινιστικά στοιχεία που μας παρείχε η διοίκηση της Petrola και σύμφωνα με την εμπειρία μας σε παρόμοια θέματα αποτιμήσεων.

- Οι ελεύθερες ταμειακές ροές προεξοφλήθηκαν με βάση το εκτιμώμενο κόστος συνολικών κεφαλαίων της, το οποίο θεωρήθηκε 8,5%. - Αφαιρέθηκε ο δανεισμός της εταιρίας και προστέθηκαν στην αξία αυτή τα διαθέσιμα της Εταιρείας (κατά προσέγγιση των στοιχείων της 4.6.2003 ελήφθησαν τα δάνεια και διαθέσιμα της 31.12.2002).

- Η προκύπτουσα αξία των μετοχών της εταιρίας αναπροσαρμόστηκε κατά την κρίση μας σύμφωνα με ευρήματα πρόσφατου οικονομικού ελέγχου που διενεργήθηκε και τέθηκε στη διάθεσή μας.

PETROLA

* Εναλλακτικά Σενάρια:

Σενάριο Α: αυξήσαμε το σταθμικό κόστος κεφαλαίου κατά 0,5%. Οι υπόλοιπες παραδοχές διατηρήθηκαν σταθερές σε σχέση με το βασικό σενάριο.

Σενάριο Β: μειώσαμε το σταθμικό κόστος κεφαλαίου κατά 0,5%. Οι υπόλοιπες παραδοχές διατηρήθηκαν σταθερές σε σχέση με το βασικό σενάριο.

Σενάριο Γ: θεωρήσαμε ότι: ι) η σχεδιαζόμενη δραστηριότητα της ηλεκτροπαραγωγής θα υλοποιηθεί επιτυχώς και θα προσαυξήσει την αξία της εταιρίας. ιι) η σχεδιαζόμενη δραστηριότητα της λιανικής εμπορίας καυσίμων επίσης θα υλοποιηθεί επιτυχώς και θα προσαυξήσει την αξία της εταιρίας και ιιι) η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της Εταιρείας θα επιτευχθεί με απόκλιση από το κόστος επενδύσεων κατά 30%.

Κοινές Παραδοχές - Βασικό Σενάριο:

Ο υπολογισμός της καθαρής παρούσας αξίας των μετοχών των δύο Εταιρειών έγινε με ημερομηνία 4.6.2003.

Οι κοινές παραδοχές που έγιναν παρουσιάζονται κατωτέρω:

- Τιμές αργού πετρελαίου και προϊόντων κατά την περίοδο 2003-2007.

- Προβλεπόμενη ισοτιμία ευρώ/δολάριο.

- Μηδενική μεταβολή κεφαλαίου κίνησης.

- Μέσο Σταθμικό Κόστος Κεφαλαίου: 8,5%.

- Ρυθμός Αύξησης Ταμειακών Ροών στο Διηνεκές: 1,5%.

Οι τελικές τιμές πώλησης διαμορφώνονται από τις τιμές βάσης πλέον ενός περιθωρίου που εξαρτάται από διάφορους παράγοντες (είδος προϊόντος, γεωγραφικός προορισμός προϊόντος, κ.ά.). Τα περιθώρια αυτά είναι διαφορετικά για κάθε Εταιρεία.

Παρευρεθήκαμε σε σχετική συζήτηση μεταξύ στελεχών των δύο εταιριών οι οποίοι θεώρησαν τις σχετικές διαφορές περιθωρίων εύλογες.

5. Τρόπος Προσδιορισμού Σχέσης ανταλλαγής

- Όπως αναφέρουμε στην παρ. 3 το εύρος της σχέσης αξιών των μετοχών ΕΛΠΕ - ΠΕΤΡΟΛΑ που προκύπτει από τις μεθόδους αποτίμησης που χρησιμοποιήθηκαν είναι 5,90:1 έως 6,48:1.

Επομένως οποιαδήποτε σχέση ανταλλαγής των μετοχών που στηρίζεται σε σχέση αξιών μετοχών μεταξύ 5,90:1 έως 6,48:1 είναι εύλογη και λογική.

Σημειωτέον ότι τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιρειών σε συνεδριάσεις τους την 11 Ιουλίου 2003 αποφάσισαν να προτείνουν στις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων σχέση ανταλλαγής μετοχών που αποδέχεται σχέση αξιών ΕΛΠΕ - ΠΕΤΡΟΛΑ 5,90:1.

Η αμέσως παραπάνω σχέση συμμετοχής της κάθε εταιρείας στη συνολική καθαρή θέση, θεωρούμε ότι ανταποκρίνεται στην πραγματική σχέση αξιών των εταιρειών και με βάση αυτήν θα προσδιορισθεί η συμμετοχή της κάθε εταιρείας στο νέο Μετοχικό Κεφάλαιο της απορροφώσας εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 2 του Ν. 2166/93, το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώσας εταιρείας θα αυξηθεί συνολικά κατά το ποσό των ευρώ 192.783.425 που αντιστοιχεί στο εισφερόμενο μετοχικό κεφάλαιο της απoρροφώμενης εταιρείας και έτσι το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώσας λόγω της συγχώνευσης θα ανέλθει στο ποσό των ευρώ 662.932.263,20.

Για λόγους στρογγυλοποίησης της ονομαστικής αξίας της μετοχής της απορροφώσας εταιρείας θα αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώσας κατά το ποσό των ευρώ 2.979.112,92 με κεφαλαιοποίηση έκτακτων αποθεματικών.

Έτσι, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της απορροφώσας θα ανέλθει σε ευρώ 665.911.376,12, διαιρούμενο σε 305.463.934 κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 2,18 η κάθε μία.

Η σχέση συμμετοχής των μετόχων των συγχωνευόμενων εταιρειών στο μετά τη συγχώνευση διαμορφούμενο νέο Μετοχικό Κεφάλαιο της απορροφώσας θα είναι:

ΕΛΠΕ - 5,9:6,9Χ100 = 85,5072465%.

ΠΕΤΡΟΛΑ 1:(1+5,9)Χ100 = 14,4927535%.

Σύνολο: 100,0000000%.

Έτσι στο νέο Μετοχικό Κεφάλαιο της απορροφώσας από ευρώ 665.911.376,12 διαιρούμενο σε 305.463.934 μετοχές θα αντιστοιχούν στους μετόχους της απορροφώσας 261.193.799 νέες μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 2,18 η κάθε μία και στους μετόχους της απορροφώμενης 44.270.135 νέες μετοχές ονομαστικής αξίες ευρώ 2,18.

Λαμβάνοντας υπόψη τα όσα προαναφέρθηκαν, με δεδομένο ότι η συγχώνευση που πρόκειται να γίνει βασίζεται στο Ν. 2166/1993 και την προϋπόθεση ότι τα ονομαστικά κεφάλαια και των δύο εταιρειών δεν θα μεταβληθούν μέχρι την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η σχέση ανταλλαγής των μετοχών των συγχωνευόμενων εταιρειών έχει ως εξής:

α) Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρείας θα ανταλλάξουν 1 νέα μετοχή ονομαστικής αξίας 2,18 της απορροφώσας εταιρείας προς 1 παλαιά μετοχή ονομαστικής αξίας 1,80 ευρώ της απορροφώσας εταιρείας, δηλαδή θα πάρουν συνολικά διακόσια εξήντα ένα εκατομμύρια εκατόν ενενήντα τρεις χιλιάδες επτακόσιες ενενήντα εννέα (261.193.799) νέες μετοχές της απορροφώσας εταιρείας.

β) Οι μέτοχοι της απορροφούμενης εταιρείας θα ανταλλάξουν 1,853066 παλαιές μετοχές ονομαστικής αξίας 2,35 της απορροφούμενης εταιρείας προς 1 νέα μετοχή ονομαστικής αξίας 2,18 της απορροφώσας εταιρείας (δηλ θα πάρουν συνολικά σαράντα τέσσερα εκατομμύρια διακόσιες εβδομήντα χιλιάδες εκατόν τριάντα πέντε (44.270.135) νέες μετοχές της απορροφώσας εταιρείας.

Κατά την άποψη μας η παραπάνω σχέση ανταλλαγής που προέκυψε είναι δίκαιη και λογική.

Η τελική απόφαση για τη σχέση ανταλλαγής των μετοχών ανήκει στα αρμόδια όργανα των συγχωνευόμενων εταιρειών.

6. Επίπτωση της προτεινόμενης Συγχώνευσης στην περιουσιακή και οικονομική διάρθρωση της Απορροφώσας.

Η πραγματοποίηση της προτεινόμενης συγχώνευσης θα έχει σαν συνέπεια την συνένωση, υπό τον ίδιο εταιρικό φορέα δύο εκ των μεγαλύτερων πετρελαϊκών εταιρειών Ελληνικών συμφερόντων, με σημαντικές προοπτικές για την ανάπτυξη των εργασιών και της κερδοφορίας.

Με βάση τους Ισολογισμούς μετασχηματισμού της 4ης Ιουνίου 2003 των συγχωνευομένων εταιρειών, προκύπτει ότι μετά την ολοκλήρωση των διατυπώσεων της συγχωνεύσεως:

- Τα Ίδια Κεφάλαια της απορροφώσας εταιρείας θα αυξηθούν κατά 20% περίπου επί των αντίστοιχων προ της απορροφήσεως.

- Η αναπόσβεστη αξία των ενσωμάτων πάγιων στοιχείων της απορροφώσας εταιρείας θα αυξηθούν κατά 26% περίπου επί της αντίστοιχης προ της απορροφήσεως.

- Τα διαθέσιμα της απορροφώσας εταιρείας θα αυξηθούν κατά 159% περίπου επί των αντίστοιχων προ της απορροφήσεως, με συνέπεια τη θεμελίωση μιας ισχυρής ταμειακής ρευστότητάς.

- Ο τραπεζικός δανεισμός της απορροφώσας εταιρείας θα αυξηθεί κατά 33% περίπου επί του αντίστοιχου προ της απορροφήσεως.

- Αναμένεται αύξηση του Κύκλου Εργασιών της απορροφώσας εταιρείας κατά 36% περίπου επί του προϋπολογιζόμενου αντίστοιχου πριν την απορρόφηση. Η εκτίμηση αυτή τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι στην τελευταία χρήση της απορροφούμενης εταιρείας (1/1-4/6/2003) ο κύκλος εργασιών της σε τρίτους (πέραν εκείνου προς την απορροφώσα εταιρεία) αντιπροσωπεύει το πιο πάνω αναφερόμενο ποσοστό επί του αντίστοιχου κύκλου εργασιών της απορροφώσας εταιρείας κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Τέλος, εκτιμάται από τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. ότι η προτεινόμενη συγχώνευση θα επιτύχει λειτουργικές συνέργιες σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας (προμήθεια αργού πετρελαίου, λειτουργία διυλιστηρίων, πωλήσεις προϊόντων), καθώς επίσης και στους τομείς των επενδυτικών προγραμμάτων (σε μονάδες παραγωγής, αποθηκευτικούς χώρους, δυναμικότητας προβλητών φορτοεκφόρτωσης) και των χρηματοοικονομικών μεγεθών (αύξηση δυνατότητας δανεισμού).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v