FORTHnet: Αναμένει αύξηση 188% στα EBITDA το 2003

Διπλασιασμό του κυκλου εργασιών και αύξηση των EBITDA κατά 188% αναμένεται να παρουσιάσει κατά τη φετινή χρήση η εταιρία FORTHnet, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου.

FORTHnet: Αναμένει αύξηση 188% στα EBITDA το 2003
Διπλασιασμό του κύκλου εργασιών και τριπλασιασμό EBITDA αναμένει για τη φετινή χρήση η εταιρία FORTHneτ, όπως αυτό προκύπτει από τις προβλέψεις της εταιρίας, που αναφέρονται στο ενημερωτικό της δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών για τη χρήση του 2003 αναμένεται να προσεγγίσει τα 64,4 εκατ. ευρώ έναντι 32,07 εκατ. ευρώ το 2002, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 101%.

Αντίστοιχα τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων αναμένεται να προσεγγίσουν τα 12,1 εκατ. ευρώ έναντι 4,2 εκατ. ευρώ το 2002, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 188%. Αντίστοιχα τα αποτελέσματα αναμένεται να παρουσιάζουν οριακές ζημίες ύψους 954 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 4,1 εκατ. ευρώ του 2002.

Σημειώνεται ότι οι αποσβέσεις οι οποίες αναμένεται να εγγράψει για εφέτος στις λογιστικές της καταστάσεις θα ανέλθουν στα 12,2 εκατ. ευρώ έναντι 7,9 εκατ. ευρώ το 2002, λόγω των υψηλών επενδύσεων που πραγματοποιεί ο όμιλος στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με παραίτηση των παλαιών μετόχων και την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Telecom Italia International. Με την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου το ποσοστό του στρατηγικού επενδυτή πρόκειται να ανέλθει στο 7,8%.

Σύμφωνα με τους όρους της αύξησης, η εταιρία πρόκειται να εκδώσει 1.278.274 νέες μετοχές ονομαστικής αξίας 1,18 ευρώ και με τιμή διάθεσης 5,51 ευρώ η κάθε μία.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την αύξηση θα ανέλθουν στα 7,04 εκατ. ευρώ και θα διατεθούν για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της εταιρίας στη θυγατρική της Μεσογειακές Ευρυζωνικές Υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, η εταιρία έχει έλθει σε συμφωνία με την Telecom Italia International για την αγορά του 40% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε 7,04 εκατ. ευρώ. Με την εξαγορά αυτή η FORTHnet θα ελέγχει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Μεσογειακές Ευρυζωνικές Υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εταιρία κατέχει την άδεια σταθερής ασύρματης πρόσβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v