”Φουντώνει” με... λίγους η αγορά

Εντείνεται μετά τις 15:00 το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης. Υψηλότερα Alpha, Εθνική Εμπορική, νέα υψηλή τιμή για την Cosmote, ξεπερνά τα 11 ευρώ ο ΟΤΕ, και ενισχύονται οι αγοραστές σε μετοχές κρατικών επιχειρήσεων. Ανάλογο και το ενδιαφέρον στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

”Φουντώνει” προς το κλείσιμο η αγορά, με αποτέλεσμα να αποκτά ενδιαφέρον για τους λίγους που έχουν μείνει στο κλεινόν άστυ.

Σε αντίθεση με εκείνους που βρίσκονται σε διακοπές και χάνουν την αρχή της ”μόχλευσης” φαίνεται ότι κερδισμένοι της ερχόμενης εβδομάδας, τουλάχιστον των πρώτων συνεδριάσεών της, θα είναι οι σημερινοί αγοραστές στα χαμηλά.

Οδηγούμεθα προς το προηγούμενο υψηλό της 5ης Αυγούστου των 2.199 μονάδων, με το μισό των συναλλαγών. Δηλαδή για τους ”πονηρούς” της αγοράς, αυτή η άνοδο και τους κοστίζει λιγότερο, και ευκολότερα θα προσελκύσει νέους αγοραστές, τουλάχιστον μεταξύ όσων γυρίσουν την αρχόμενη Δευτέρα από τις διακοπές.

Η καταγραφή υψηλών τιμών για πλειάδα μετοχών αρκετών δε εξ αυτών της υψηλής κεφαλαιοποίηση (με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Cosmote) ενισχύει τόσο την ανοδική τάση όσο και την αισιοδοξία των αγοραστών αυτής της εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v