Κίνηση στις 2.170 με Εθνική - Alpha

Ανεβάζει στροφές η Εθνική σε μια προσπάθεια να κατοχυρωθούν τα 18 ευρώ. Προηγείται όμως η Alpha, που προσεγγίζει τα 18,6 ευρώ με αποτέλεσμα οι δείκτης να κινείται πέριξ των 2.170 μονάδων. Ξεθαρρεύει η μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το ”γύρισμα” της Εθνικής υψηλότερα των 18 ευρώ σηματοδότησε και την επαναφορά του Δείκτη στα επίπεδα των 2.160 μονάδων.

Με την Alpha να έχει νωρίτερα προσεγγίσει τα 18,48 ευρώ καταγράφοντας και αυτή κέρδη, ενώ ακολούθησε η Eurobank.

Συνολικά οι τρεις τραπεζικοί τίτλοι απορρόφησαν τις κατά περίπου 1% απώλειες της μετοχής του ΟΤΕ, που παραμένει χαμηλότερα των 11 ευρώ.

Με συναλλαγές περίπου 18 εκατ. ευρώ (11:45) οδηγούμεθα μάλλον σε μια συνεδρίαση ανάλογης των τελευταίων με συνολικό τζίρο που πιθανόν δε θα ξεπεράσει σήμερα τα 120 ευρώ. Η εικόνα ισορροπίας-συσσώρευσης που έχει παρουσιαστεί μεταξύ των μετοχών επιτρέπει την περιορισμένης έκτασης δραστηριοποίηση στην μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Σημαντικά τα κέρδη για την Βιοσώλ, αλλά και τις Multirama, Ξιφία, Olympic Catering Παρνασσός, Πετζετάκις, Τζιρακιάν, Τεξαπρέτ, Φάνκο, Αττικάτ, Alfa Alfa Συμμετοχών, AEΓΕΚ κ.α.

Για τη συνέχεια θα ήταν καλό να διατηρηθεί αυτή η εικόνα στην αγορά να συντηρηθεί δηλαδή ο δείκτης 2.155-2.166 με την αναλογία ανοδικών –πτωτικών στο 2 προς 1.

Παρά την απουσία επενδυτών αναμένεται με ανησυχητικό ενδιαφέρον η κίνηση της αγοράς προς το τελευταίο ημίωρο των ΣΜΕ της σειράς Αυγούστου στην αγορά παραγώγων που λήγει σήμερα.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν καταγράφονται πονηρές κινήσεις στο ΧΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v