ΑΧΕ: ”Δυνατή η αγορά - θετική η ψυχολογία”

Σε διατήρηση της θετικής ψυχολογίας προβλέπουν οι ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση, με τις ξένες αγορές να υποβοηθούν την τάση. Ωστόσο, είναι πιθανή η τάση για αποκόμιση κερδών, ενώ στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της Coca-Cola 3Ε.

ΑΧΕ: ”Δυνατή η αγορά - θετική η ψυχολογία”
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η συνεχιζόμενη θετική κίνηση των διεθνών αγορών αναμένει η Marfin Hellenic πως θα οδηγήσει υψηλότερα και την ελληνική αγορά, ενώ όπως επισημαίνει η απόφαση της διοίκησης της Coca–Cola 3Ε να διανείμει στους μετόχους δύο ευρώ ανά μετοχή εκτιμάται πως θα λειτουργήσει καταλυτικά σε εγχώριο επίπεδο.

Εξάλλου, η Marfin προσθέτει πως τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά μεγέθη εξαμήνου της Coca–Cola 3Ε σε συνδυασμό με τις προθέσεις της οικογένειας Kar-Tess θα φέρουν τη μετοχή της εταιρίας στο επενδυτικό προσκήνιο.

Οπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report, η θετική ψυχολογία της αγοράς αναμένεται να διατηρηθεί.

Θετική παραμένει η ψυχολογία στην αγορά σύμφωνα με την EFG Eurobank Securities, η οποία προσθέτει πως είναι πιθανόν να παρατηρηθεί τάση για αποκόμιση κερδών ενδοσυνεδριακά, η οποία ωστόσο αναμένεται να απορροφηθεί από την αγορά.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί σύμφωνα και με την EFG Eurobank Securities ο τίτλος της Coca–Cola 3Ε, τόσο λόγω των ”ισχυρών” μεγεθών εξαμήνου όσο και της επιστροφής κεφαλαίου προς τους μετόχους.

Τι έγινε χθες: Σε νέο υψηλό έτους βρέθηκε χθες ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic, διέσπασε το επίπεδο των 2.200 μονάδων, καταγράφοντας άνοδο 2,41%.

Σύμφωνα με την Εθνική ΑΧΕ, οι θεσμικοί επενδυτές ώθησαν την υψηλή κεφαλαιοποίηση σημαντικά υψηλότερα, ενώ παράλληλα τόσο η μεσαία όσο και η χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση υπεραπόδωσαν, με τον όγκο των συναλλαγών να ενισχύεται, γεγονός που δημιούργησε την εικόνα μιας συνολικά ”δυνατής” αγοράς.

Επιχειρηματικά νέα: Βάσει των εκτιμήσεων της Marfin κινήθηκαν τα μεγέθη εξαμήνου της Τηλέτυπος, η οποία ανακοίνωση κάμψη των ενοποιημένων κερδών προ φόρων κατά 33,3%. Σε αυτό το πλαίσιο η Marfin διατηρεί τη σύσταση ”underweight” και την τιμή–στόχο των 5,3 ευρώ ανά μετοχή.

Κατά 15% αυξήθηκαν τα κέρδη προ φόρων της Ηλεκτρονικής Αθηνών για το σύνολο της οικονομικής χρήσης, όπως αναφέρει η Marfin επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v