Μίνι ράλι πάνω από τις 2.200!

Εντείνονται οι αγορές, όπως και στη συνεδρίαση της Πέμπτης, προς το ”κλείσιμο” σε μια προσπάθεια και να κατοχυρωθούν βραχυπρόθεσμα κέρδη, αλλά και να διαφυλαχθεί η ανοδική φορά της αγοράς. Επανέρχεται ισχυρός ο ΟΤΕ, νέα υψηλή τιμή για την Πειραιώς, στα 11 ευρώ η Cosmote. Κέρδη για τη μετοχή - σηματωρό του 20άρη, τη Βιοχάλκο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Προς το κλείσιμο επιφύλασσε η συνεδρίαση την καταγραφή υψηλότερης τιμής. Έτσι μετά το αρχικό ”υψηλό” των 2.223 μονάδων, που είχε πραγματοποιηθεί με περίπου 25 εκατ. ευρώ, παρατηρείται- όπως και την Πέμπτη- μια προσπάθεια μόχλευσης.

Οδηγείται ο Δείκτης προς τις 2.235 μονάδες, καθώς συνεχίζεται η διαδικασία ”διερεύνησης της περιοχής προς τις 2.250. Με αιχμή όχι μόνο μετοχές του τραπεζικού κλάδου και των τηλεπικοινωνιών, αλλά και με την συνδρομή μετοχών υγιών εταιριών κυρίως από τον ΜΚ40 και δευτερευόντως από τον SC80.

Από τακτικής πλευράς πρόκειται για μια άρτια οργανωμένη προσπάθεια αντίστασης, χωρίς εγκλωβισμούς και έντονες διακυμάνσεις (από το ενδοσυνεδριακά υψηλό προς χαμηλότερη τιμή). Διαπιστώνεται δηλαδή πως αυτοί που ελέγχουν τη διαδικασία ανόδου στη Σοφοκλέους ενδιαφέρονται για την καταγραφή σαφώς υψηλότερων τιμών.

Ήδη οι πρώτοι αγοραστές του ”κλεισίματος” της Πέμπτης, καταγράφουν κέρδη περίπου 2 μονάδων από την Εθνική, περίπου 2% από τον ΟΤΕ αλλά και από τις Cosmote, Πειραιώς, Βιοχάλκο, 3E, Ελληνική Τεχνοδομική, και γενικότερα μετοχών αυτής της κεφαλαιοποίησης.

Θα πρέπει να αναμένεται κατά συνέπεια μια μικρή προσπάθεια κατοχύρωσης κερδών κυρίως από όσους τοποθετήθηκαν στα επίπεδα της Πέμπτης. Δεν είναι τυχαίο πως από τις μετοχές του FTSE 20 νέα υψηλή τιμή καταγράφουν οι Cosmote, Βιοχάλκο, Πειραιώς.

Σταθερά ανοδική η τάση όπως οι ΕΧΑΕ, ΑΕΓΕΚ, Αθηνά, Χατζηιωάννου, Κορασίδης, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ, Φουρλή, Folli Follie, αλλά και μετοχών που είχαν υστερήσει, με χαρακτηριστική την περίπτωση των Ελληνικών Πετρελαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v