”Επεσε” το οχυρό των 2.200!!!

Με τον FTSE-20 να ”κρατά” την αγορά υψηλότερα των 2.200 μονάδων ενισχύεται το ενδιαφέρον για μετοχές υγιών εταιριών, ενώ για τη συνέχεια χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση της περιοχής των 2.250. Πακέτο 500.000 τεμαχίων στην Alpha, επανεμφανίζονται αγοραστές από τα 11,2 ευρώ στον ΟΤΕ, στο πρσκήνιο οι κατασκευές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δυναμική επανεμφάνιση στο προσκήνιο του κατασκευαστικού κλάδου, καθώς μετοχές σηματωροί, όπως ΑΕΓΕΚ, Αθηνά, κινούνται προς την καταγραφή υψηλών τιμών.

Συνολικότερη βέβαια η αντίδραση των μετοχών του κλάδου με σημαντικά κέρδη και για τους Έμπεδο, Ελληνική Τεχνοδομική, αλλά και Μηχανική, Άκτωρ, Βιοτέρ, Αττικάτ και άλλων του κλάδου.

Οι συναλλαγές στα περίπου 40 εκατ. ευρώ με περίπου 9 εκατ. ευρώ να αφορούν στο πακέτο 500.000 τεμαχίων που έγινε στη μετοχή της Alpha Bank.

Σε επίπεδο δείκτη η αγορά ξεκίνησε ανοδικά, με κενό (gap) χαμηλότερα των 2.200 μονάδων, φτάνοντας μέχρι τις 2.225 μονάδες.

Πρακτικά αυτό δεν σημαίνει ότι περιμένουμε διόρθωση προς τις 2.190 μονάδες, αλλά περαιτέρω διερεύνηση της περιοχής προς τις 2.250 μονάδες. Η εν λόγω περιοχή αναφέρεται ως μεσοπρόθεσμο σημείο αναφοράς-αντίστασης από σειρά έγκριτων τεχνικών αναλυτών.

Το ενθαρρυντικό είναι πως με το δείκτη σε ήπια ανοδική φορά, ”στρώνεται ” ο δρόμος για μετοχές εταιριών που είτε εμφανίζουν υποαπόδοση σε σχέση με το γενικό δείκτη είτε παρουσιάζουν θετικά οικονομικά στοιχεία.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του ”φτηνού” Nότου, του Σαράντη του ΟΛΠ, του Κορασίδη (ας μη ξεχνάμε την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου) της Hyatt, της Intertech, της ΕΧΑΕ ή των Folli Follie, Ερμή και άλλων αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v