Σοφοκλέους η... ”ντοπαρισμένη”!

Δεκαπενταυγουστιάτικο πανηγύρι ”στήθηκε” στη Σοφοκλέους, η οποία - με όχημα τα ”βαριά χαρτιά” και μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης - όχι μόνο διέσπασε (εύκολα) τις 2.200 μονάδες, αλλά πλησίασε και τις 2.250. Πάνω από 70 τίτλοι έκλεισαν με κέρη υψηλότερα του 5%

Εξαιρετικά ”εύκολη” η σημερινή συνεδρίαση όσον αφορά στην πρόβλεψη, αλλά διαγραμματικά, τεχνικά και συμπερασματικά.

Καταρχήν, θα πρέπει να εστιάσουμε στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος έχοντας πραγματοποιήσει τη διόρθωση του, πλέον, κινείται έντονα ανοδικά, ενδεικτικό το ότι τα κέρδη του ισούνται με αυτά του Γενικού Δείκτη (2,41%), με το κλείσιμο του Δείκτη πάνω από το επίπεδο των 2.200 μονάδων να μην αμφισβητείται σε καμία περίπτωση, ελέω της σχεδόν ολοκληρωτικής έλλειψης πωλητών.

Αμιγώς τεχνικά – διότι η καταγραφή νέου υψηλού έτους ενδοσυνεδριακά και σε κλείσιμο δεν μας αφήνει άλλους ”οδηγούς” - είναι πλήρως εφικτή μια κίνηση προς τις 2.280 μονάδες σε πρώτη φάση, αν και υπάρχει μια σχολή σκέψης που εκτιμά πως καταρχήν θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα βραχυπρόθεσμη στήριξη στις 2.220.

Εν τούτοις, με τον ΟΤΕ (2,2%) απελευθερωμένο από τα δεσμά των 11 ευρώ, και τα 11,5 ευρώ στον ορίζοντα, είναι λίγο δύσκολό να ασπαστεί κανείς το σενάριο της τραπεζικής διόρθωσης και ανυπαρξίας άλλων μετοχών που θα μπορέσουν να συνεχίσουν την τάση, αφού η αφύπνιση φαντάζει καθολική.

Εκτίμηση που βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην Περιφέρεια, όπου 70 τίτλοι ξεπέρασαν το 5% όσον αφορά τα κέρδη της ημέρας (μόλις 3 υποχώρησαν στο ίδιο ποσοστό), ενώ η έλλειψη δυνητικής προσφοράς, ακόμα και στα υψηλά της ημέρας, προδιαθέτει στην ύπαρξη επενδυτικών σχημάτων που επιθυμούν διακαώς να καρπωθούν της ευνοϊκής διεθνούς – αλλά και γιατί όχι – εγχώριας συγκυρίας.

Εξάλλου, η ενίσχυση κατά 50% του τζίρου (173 εκ. ευρώ, 13,4 εκ. σε πακέτα) καταδεικνύει την επανατοποθέτηση δυνάμεων ή/και την ενίσχυση θέσεων, με την αγορά παραγώγων να συνδράμει και αυτή εντυπωσιακά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, αφού συνεχίζεται το short-squeeze, ενώ δειλά δειλά έχουμε και επανεμφάνιση υπερτιμήσεων, κάτι που έχουμε πολύ καιρό να δούμε...

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 175 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 13,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Σε ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση οι μετοχές της Newsphone (κέρδη 3,10%) και της Δυναμική Ζωή (κέρδη 1,62%).

Πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 500.000 τεμάχια της Alpha Bank στα 18 ευρώ, ένα πακέτο 647.600 τεμάχια της Mαξίμ Περτσινίδης στα 1,38 ευρώ και ένα πακέτο 35.000 τεμάχια της Μπάμπης Βωβός στα 17,50 ευρώ.

Επίσης, ένα πακέτο 200.000 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 10,60 ευρώ και ένα πακέτο 100.000 τεμάχια της Olympic Catering στα 7,20 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v