Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης

Η χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η ”Νέα Ολυμπιακή”, η επιδείνωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, το νέο υψηλό έτους που κατέγραψε χθες ο Γενικός Δείκτης, αλλά και οι υψηλές τιμές που κατέγραψαν τόσο το πετρέλαιο όσο και το δολάριο, είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης
Η χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η ”Νέα Ολυμπιακή”, η επιδείνωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, το νέο υψηλό έτους που κατέγραψε χθες ο Γενικός Δείκτης, αλλά και οι υψηλές τιμές που κατέγραψαν τόσο το πετρέλαιο όσο και το δολάριο είναι ορισμένα από τα θέματα που σχολιάζει ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

Κυβέρνηση: Κοινωνικά μέτρα στα όρια αντοχής της οικονομίας αποφασίστηκαν χθες σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπως αναφέρει η Ημερησία, η οποία επισημαίνει πως ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης τόνισε πως οι προεκλογικές παροχές είναι μια συντηρητική πολιτική που οδηγεί με ασφάλεια σε ήττα.

Το Βήμα σημειώνει πως σύμφωνα με τις προτάσεις και τις αποφάσεις της χθεσινής κυβερνητικής σύσκεψης θα δοθεί πακέτο ύψους 1,5 δισ. ευρώ για αυξήσεις και προσλήψεις. Σύμφωνα με την Καθημερινή η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής, οι προτεραιότητες της οποίας καταγράφηκαν χθες στην πρώτη μετά τις θερινές διακοπές σύσκεψη.

Για ”εκλογο-δώρα” κάνουν λόγο τα Νέα, σύμφωνα με τα οποία αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, καθώς και χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο με μερική απασχόληση, προβλέπει μεταξύ άλλων η οικονομική πολιτική που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους επόμενους οκτώ μήνες

Σύμφωνα με το Κέρδος μέχρι της εκλογές προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις, η Νέα Ολυμπιακή, αλλά και το πακέτο κοινωνικών παροχών, ενώ η Ναυτεμπορική τονίζει πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση χρημάτων για την Κοινωνική Χάρτα. Η Οικονομική Ελευθεροτυπία αναφέρει πως το δίπτυχο στο οποίο θα κινηθεί η οικονομική πολιτική στο οκτάμηνο, δηλαδή μέχρι τις εκλογές τον Μάιο του 2004, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χριστοδουλάκη είναι η ανταγωνιστικότητα με κοινωνική συνοχή.

Ολυμπιακή: Εντός της προσεχούς εβδομάδας αναμένεται η ρύθμιση για τη Νέα Ολυμπιακή, αναφέρει η Ημερησία, σύμφωνα με την οποία η άμεση συγκρότηση της νέας αεροπορικής εταιρίας αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη στο Μαξίμου.

”Πράσινο φως” δίνει ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης για τη Νέα Ολυμπιακή όπως τονίζει η εφημερίδα Ναυτεμπορική, ενώ το Βήμα τονίζει πως η Νέα Ολυμπιακή είναι θέμα ημερών, ενώ προσθέτει πως ιδιώτες θα κατέχουν το 51% της εταιρίας. .

Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών: Μόνιμο χαρακτήρα τείνει να προσλάβει η επιδείνωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών η οποία , σύμφωνα με την Εξπρές, καθιστά σαφή την ασταθή ισορροπία του εξωτερικού τομέα της οικονομίας. Σύμφωνα με το Βήμα, παρά το γεγονός ότι βελτιώθηκαν οι εξαγωγές, το έλλειμμα παραμένει στα ύψη.

Σοφοκλέους: Με ”ορμή” έσπασε ο Γενικός Δείκτης το φράγμα των 2.200 μονάδων, όπως τονίζει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως 312 μετοχές έκλεισαν με κέρδη, ενώ πρωταγωνιστής ήταν ο κλάδος των κατασκευών. Με νέο υψηλό τρέχοντος έτους έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης στα χνάρια των ευρωαγορών, σύμφωνα με την Εξπρές.

Το Κέρδος τονίζει πως με νέο υψηλό έτους, τα blue chips να πρωτοστατούν και την περιφέρεια να ακολουθεί κατά πόδας, ξεκίνησε η Σοφοκλέους τη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα. Το Βήμα αναφέρει πως τα κέρδη των επιχειρήσεων οδήγησαν σε νέο ρεκόρ έτους τη Σοφοκλέους.

Επιθετική Πολιτική: Κυοφορούνται εντυπωσιακές αλλαγές, με μοχλό ΔΕΚΟ και Τράπεζες, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Δολάριο - Πετρέλαιο: Δολάριο και πετρέλαιο συγκέντρωσαν χθες την προσοχή των αγορών όπως αναφέρει η Εξπρές, σύμφωνα με την οποία το δολάριο εκτινάχθηκε στα ύψη, θεμελιώνοντας νέες ελπίδες για μακροοικονομική εικόνα των ΗΠΑ.

Το Κέρδος τονίζει πως το πετρέλαιο βρέθηκε χθες στα ύψη, μετά τις ενέργειες δολιοφθοράς κατά ζωτικής σημασίας αγωγού μεταφοράς ”μαύρου χρυσού”, από το Ιράκ στην Τουρκία. Σύμφωνα με το Βήμα οι σαμποτέρ στο Ιράκ, ”έβαλαν φωτιές” και στις τιμές.

Καλλυντικά: Αύξηση των πωλήσεων για τους βασικούς προμηθευτές του κλάδου αλά και διεύρυνση του συνόλου της αγοράς καλλυντικών προϊόντων και ειδών περιποίησης καταγράφεται στο πρώτο εξάμηνο του 2003, σύμφωνα με την Εξπρές.

Τηλέτυπος: Στα 61,4 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της Τηλέτυπος στο εξάμηνο, όπως σημειώνει η Ημερησία.

Olympic Catering: Συνεχίζεται το επενδυτικό πρόγραμμα της ανακαίνισης των κυλικείων που διατηρεί η Olympic Catering, σύμφωνα με την Εξπρές, η οποία συμπληρώνει πως η εταιρία παράλληλα προωθεί την αναδιάρθρωση της βιομηχανικής παραγωγής με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Ταμιευτήριο: Κρίσιμη θα είναι η ερχόμενη εβδομάδα για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΤΣΜΕΔΕ και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Forthnet: Υπερδιπλάσια έσοδα και σημαντικό περιορισμό των ζημιών προβλέπει για το σύνολο της χρήσης η διοίκηση του ομίλου, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v