AXE: Συσσώρευση στις 2.200 μονάδες

Τάσεις συσσώρευσης αναμένουν σήμερα οι χρηματιστηριακές για την ελληνική αγορά, χωρίς να θεωρούν απίθανη την αποκόμιση κερδών. Σύμφωνα με τα πρωινά reports, το οχυρό των 2.200 μονάδων φαίνεται ικανό να διατηρηθεί, ενώ οι διεθνείς αγορές αναμένεται να δώσουν τον τόνο.

AXE: Συσσώρευση στις 2.200 μονάδες
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Από τις ξένες αγορές εκτιμά η Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ ότι θα προέλθει ο τόνος της σημερινής συνεδρίασης, τουλάχιστον ενδοσυνεδριακά.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθεί η μετοχή της ΔΕΗ, στην οποία είναι πιθανόν να παρατηρηθεί νευρικότητα λόγω της αναμονής της οριστικοποίησης των αυξήσεων των τιμολογίων.

Τάσεις συσσώρευσης εκτιμά η EFG Eurobank Securities ότι θα επικρατήσουν σήμερα, ενώ και μερική ρευστοποίηση κερδών πρέπει να θεωρείται πιθανή. Ωστόσο, η EFG, στο πρωινό της report εκτιμά ότι ο δείκτης θα παραμείνει πάνω από τις 2.200 μονάδες, καθώς το κλίμα παραμένει θετικό ενισχύοντας την προσπάθεια συντήρησης μέρους των πρόσφατων κερδών της αγοράς.

Εξάλλου, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, στο report της εφράζει την εκτίμηση ότι οι στηρίξεις που θα συναντήσει ο Γ.Δ. στις 2.201 και στις 2.178 μονάδες θα καθορίσουν την βραχυπρόθεσμη πορεία του. Η χρηματιστηριακή κρίνει τη χθεσινή κίνηση της αγοράς ”διόρθωση, για την οποία θα ήμασταν απολύτως σίγουροι για τον τρόπο που θα εξελιχθεί εάν οι διεθνείς αγορές δεν συνέχιζαν να σκαρφαλώνουν όλο και ψηλότερα”.

Απορρόφηση των ρευστοποιήσεων γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά για σήμερα η Fortius Finance, παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι τα βλέμματα θα συνεχίσουν να είναι στραμμένα στα εταιρικά αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου και στις αποκρατιοποιήσεις της κυβέρνησης.

Τι έγινε χθες: Οι πιέσεις λόγω κυρίως αποκομιδής κερδών, σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin ΑΧΕΠΕΥ, αντιστάθμισαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που κατεγράφησαν στην αρχή της συνεδρίασης. Η μικρή και η μεσαία κεφαλαιοποίηση, συνεχίζει η ίδια χρηματιστηριακή, εμφάνισε τις μεγαλύτερες απώλειες.

Αλλωστε, την αποκομιδή κερδών εντοπίζει και η Eurobank Securities ως την κυριότερη αιτία της χθεσινής υποχώρησης του Γενικού Δείκτη.

Επιχειρηματικά νέα: Στην κίνηση της Moody’s να υποβαθμίσει το outlook για την πιστοληπτική ικανότητα της 3Ε αναφέρεται η Marfin στο πρωινό της report, παρατηρώντας ότι η υποβάθμιση δεν αναμένεται να έχει κάποιο σημαντικό αντίκτυπο στη μετοχή της εταιρίας.

Εξάλλου, η ίδια χρηματιστηριακή επικαλείται δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα κυμανθούν από 3%-3,7%, θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο και θα ισχύουν αναδρομικά από τις αρχές Ιουλίου.

Η EFG Eurobank Securities, αναφερόμενη στα χθεσινά conference call της Coca Cola 3E και στις προθέσεις της να επιστρέψει μέρος του κεφαλαίου στους μετόχους της, εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα ευχαριστήσει τους μετόχους της εταιρίας. Η χρηματιστηριακή εξετάζει ακόμη τον τρόπο με τον οποίο είδαν την εξέλιξη οι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης χρέους.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η S&P επιβεβαίωσε χθες την παλαιότερη αξιολόγησή της, κάτι στο οποίο προχώρησε και η Moody’ s, η οποία όμως υποβάθμισε το outlook από ”positive” σε ”stable”.

Παράλληλα, επίσης σύμφωνα με το πρωινό report της EFG Eurobank, το οποίο εν προκειμένω επικαλείται δημοσιεύματα του τύπου, η Alpha Bank εξετάζει την πώληση του 5% του μετοχικού της κεφαλαίου σε διεθνείς επενδυτές. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, αυτό δεν θα αποτελεί στρατηγική συμφωνία με ξένη τράπεζα, αλλά επενδυτική τοποθέτηση.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v