Ξαναγοράζουν στη... διόρθωση!

Μικρής έκτασης (και ελεγχόμενη) κρίνεται η διόρθωση σε επίπεδα χαμηλότερα των 2.260 μονάδων, καθώς επικρατεί η διάθεση για κατοχύρωση ενδοσυνεδριακών κερδών, αλλά και για ανακύκλωση της ρευστότητας. Νωρίτερα η αγορά πλησίασε ορμητικά έως και τις 2.282,42 με οδηγό (και σήμερα) τις τράπεζες, που υπεραποδίδουν του Γ.Δ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αναμενόμενη όσο και επιβεβλημένη η μικρής έκτασης ενδοσυνεδριακή διόρθωση, χωρίς όμως να εμπνέει την παραμικρή ανησυχία.

Αντιθέτως θα λέγαμε από τις 2.279 μονάδες (12:30) μέχρι τις περίπου 2.258 μονάδες (14:00) πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές περίπου 60 εκατ. ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος μετά τις 13:30 αφορούσε κυρίως αγορές σε μετοχές των Alpha, Εθνικής, Eurobank, ΟΤΕ, Ιντρακόμ, Πειραιώς και ορισμένων ακόμη blue chips.

Συγκεκριμένα η μετοχή της Alpha από τα 18,96 ευρώ (12:30) υποχώρησε προς τα 18,92 ευρώ για να ωθηθεί και πάλι προς τα 19 ευρώ η τιμή με αγοραστές, κυρίως από την πλευρά της Εθνικής Χρηματιστηριακής.

Αγοραστής στους τραπεζικούς τίτλους εμφανίζονται και μέσω των χρηματιστηριακών Eurobank, Αlpha, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι περιορισμένες ρευστοποιήσεις με στόχο την κατοχύρωση κερδών και επανατοποθέτηση στις ενδοσυνεδριακές διορθώσεις.

Η μετοχή του ΟΤΕ από τα 11,7 ευρώ υποχώρησε προς τα 11,5 ευρώ, όπου επίσης εμφανίστηκαν αγοραστές, όπως και στα 8,98 ευρώ της Πειραιώς ή τα 14,94 ευρώ της Eurobank.

Σταθεροί οι ΔΕΗ , ΟΠΑΠ και Cosmote, ενώ η μετοχή του ΟΛΠ επανασυγκεντρώνεται, από αυτούς που αποκόμισαν κέρδη περίπου 45% μετά την εισαγωγή της εταιρίας στο ΧΑ.

Εδώ οι αγοραστές εμφανίζονται σε επίπεδα τιμών οριακά υψηλότερα των 13 ευρώ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση είναι περίγορο πως περίπου οι μισές μετοχές είτε κρατούν τα αρχικά της ημέρας κέρδη είτε ενισχύουν την τιμή τους. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις μετοχών που αποκόμισαν σημαντικά κέρδη τις προηγούμενες ημέρες και υποχωρούν σήμερα οριακά.

Ωστόσο, μετοχές, όπως η ΕΛΒΑΛ, ΕΤΕΜ, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΓΕΚ, ΓΕΝΑΚ, Ηρακλής, Ερμής, Νάουσα, Ελληνική Τεχνοδομική, Ιντραλότ, ΚΑΕ, Micromedia, Ελμεκ, METKA, Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ και άλλες κρατούν τα κέρδη τους. Βεβαίως συντηρείται και η ανοδική φορά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v