Συσσώρευση πριν την επόμενη άνοδο

Με ταλαντεύσεις μεταξύ 2.105- 2.182 μονάδων είναι πιθανό να συνεχίσει να κινείται η αγορά, δίνοντας όμως διακυμάνσεις και προσφέροντας ευκαιρίες κατοχύρωσης κερδών και επανατοποθέτησης. Τάσεις συσσώρευσης με ανοδική προδιάθεση για τα βασικά blue chips με προεξάρχουσα την Εθνική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς να συντρέχει ο παραμικρότερος λόγος ανησυχίας εκτιμούν διορατικοί παράγοντες της αγοράς ότι μπορεί –μέχρι νεοτέρας- να συνεχιστεί η ήπια διακύμανση της αγοράς μεταξύ 2.105- 2.182 μονάδων.

Η UBS ανέλαβε και τυπικά να ρυθμίσει τα της συγχώνευσης Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου- Τράπεζα Αττικής, η Εθνική σταδιακά αναζητά τους ξένους στρατηγικούς της εταίρους (για το 10%) και η διοίκηση της Εμπορικής αναμένει την απάντηση των μεγάλων.

Παράλληλα, οι αγοραστές, σε επίπεδο υψηλότερο των 11 ευρώ, στον ΟΤΕ, αναμένουν επίσης εκείνες τις εξελίξεις που θα μπορέσουν σε πρώτη φάση να φέρουν τον τίτλο του οργανισμού υψηλότερα των 12,05 ευρώ.

Συνεχίζουν οι Alpha, Cosmote και Hyatt- μια σειρά μετοχών που οδηγούνται στην καταγραφή νέων υψηλών τιμών. Θετικό όμως είναι το κλίμα και στην υγιή μεσαία- χαμηλή κεφαλαιοποίηση. Και το εννοούμε αυτό που αναφέρουμε, καθώς τα χθεσινά αποτελέσματα της Νεοχημικής αναδεικνύουν μικρές αλλά φιλόδοξες εταιρίες.

”Γυρίζει” στην κερδοφορία ο Κορασίδης, μετοχή που με καθυστέρηση ανακαλύπτουν παλαιότεροι γνώριμοί του, η Εθνική Χρηματιστηριακή θέτει τιμή στόχο υψηλότερο για τον Άκτορα, κερδίζουν και νέο έδαφος ΑΕΓΕΚ, ΓΕΚ, Τέρνα και Ερμής.

Από πλευράς μετοχών να προσεχθεί η εδώ και 3-4 ημέρες αφύπνιση του ομίλου Κλωνατέξ, η συγκριτικά χαμηλή κεφαλαιοποίηση του Ηρακλή, η επιθετική κίνηση της Καθημερινής, η υπέρβαση των 13 ευρώ για τον ΟΛΠ, η σταθερή πορεία της Olympic Catering, το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ΚΑΕ, η Βέτεριν, η επιθετική ”περιφερειακή” Βιοσώλ, η φθηνή Rilken, η ΕΧΑΕ, η Newsphone, Χατζηιωάννου, Ελμέκ, και αρκετές ακόμη.

Και για τη σημερινή συνεδρίαση θα ήταν καλό να διαμορφωθούν διακυμάνσεις που θα διευκολύνουν τους παίκτες και της αγοράς Παραγώγων (στο κλείσιμο κάποιων short θέσεων) να κινηθεί δηλαδή η ρευστότητα, να δώσει κέρδη και ευκαιρίες επανατοποθετήσεων.

Σημείωση: Με αφορμή το χθεσινό άρθρο-παρέμβαση του Αναστάσιου Γ. Σιαφάκα, του πλέον νουνεχή δάσκαλου για τον γράφοντα –όλα αυτά τα χρόνια- αφιερώνεται ένα μικρό κομμάτι από το ”μάζεμα” ποιημάτων του νονού του, Κωστή Παλαμά.

Εσύ, δύναμη του νου, σε κράζω φανερώσου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v