Πιθανή και νέα άνοδος στο Χ.Α., εκτιμούν οι ΑΧΕ

Πιθανή θεωρούν τη νέα άνοδο του Γενικού Δείκτη οι χρηματιστηριακές, χωρίς να αποκλείουν την πιθανότητα αποκόμισης κερδών. Το επενδυτικό ενδιαφέρον εκτιμάται ότι θα είναι στραμμένο στις τράπεζες, ενώ οι διεθνείς αγορές πιστεύεται ότι θα συνεχίσουν να ασκούν σημαντική επιρροή.

Πιθανή και νέα άνοδος στο Χ.Α., εκτιμούν οι ΑΧΕ
Τι αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση: Πιθανή θεωρεί η Marfin Hellenic στο πρωινό της report την περαιτέρω άνοδο του Γενικού Δείκτη, ενώ για μία ακόμη συνεδρίαση οι διεθνείς αγορές θα παραμείνουν η βασικότερη βραχύ-μεσοπρόθεσμη επιρροή.

Η ίδια χρηματιστηριακή εκτιμά ότι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι τράπεζες.

Σε θετικό έδαφος εκτιμά η EFG Eurobank Securities ότι θα παραμείνει σήμερα το Χ.Α., αν και κάποια αποκόμιση κερδών δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Από την πλευρά της, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ χαρακτηρίζει ”στόχο” του Γ.Δ. τις 2.340 μονάδες, ενώ προσθέτει ότι οι ρευστοποιήσεις που θα υπάρξουν τις επόμενες τρεις ημέρες, μια και πλησιάζουμε στο τέλος του μήνα, θα καθορίσουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία του δείκτη ”μια και ένα μικρό πισωγύρισμα δεν θα χαλάσει σε τίποτα την εικόνα της ανοδικής του πορείας”.

Εξάλλου, για διατήρηση του θετικού κλίματος κάνει λόγο η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report.

Απορρόφηση της προσφοράς στα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά η Fortius Finance ότι θα επιχειρήσει σήμερα η αγορά.

Τι έγινε χθες: Σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων έκλεισε χθες ο Γ.Δ., κάτι που σύμφωνα με το πρωινό report της Marfin Hellenic συντελέστηκε και λόγω της ανόδου της Εθνικής κατά 5,2%, κυρίως λόγωτων φημών που θέλουν την πώληση του 10% του Δημοσίου να ολοκληρώνεται νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν. Το αγοραστικό ενδιαφέρον εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την αγορά και οδήγησε τον κλαδικό δείκτη των τραπεζών υψηλότερα κατά 3,79%.

Στις τράπεζες αποδίδει και η EFG Eurobank Securities την χθεσινή άνοδο της ελληνικής αγοράς.

Τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς που έδειξαν να προεξοφλούνται χθες και οι κυοφορούμενες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, σύμφωνα με τη Fortius Finance, τόνωσαν την ψυχολογία της αγοράς.

Επιχειρηματικά νέα: Σε γενικές γραμμές ”ουδέτερα” κρίνει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report τα αποτελέσματα τριμήνου της Πειραιώς, χωρίς θετικές ή αρνητικές εκπλήξεις. Ως εκ τούτου, η χρηματιστηριακή δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεων για το σύνολο του 2003. Συνολικά παραμένει ”ουδέτερη”.

Επίσης η Marfin Hellenic δεν αποκλείει την εμφάνιση νευρικότητας στη μετοχή της 3Ε, μετά τις πληροφορίες ότι η εταιρία θα ανακοινώσει σήμερα επίσημα την αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου της 3Ε από αυτόν της Frigoglass, Δ. Κωνσταντίνου.

Αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις της και τις εκτιμήσεις της αγοράς χαρακτηρίζει η EFG τα αποτελέσματα εξαμήνου της Πειραιώς, ενώ αναφερόμενη στην κινητικότητα αναφορικά με deals στον τραπεζικό κλάδο, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι διάθεση ποσοστών του Δημοσίου σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί.

Ακόμη η EFG αναφέρεται σε δημοσκόπηση που διενήργησε το πρακτορείο Bloomberg αναφορικά με τα αποτελέσματα εξαμήνου της Intralot. Η μέση εκτίμηση κάνει λόγο για κάνει λόγο για πωλήσεις στα 177,9 εκατ. ευρώ (+14,9%), για EBITDA στα 60,6 εκατ. ευρώ (22,4%) και κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας στα 54,5 εκατ. ευρώ (+23,3%).

Η Εθνική ΑΧΕ, αναφερόμενη στα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρει ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 46,1 εκατ. έναντι προβλέψεών της για 48 εκατ. ευρώ.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v