Στις 2.260 ο πήχης μέσω Εθνικής - Alpha

Χαρακτήρα δείχνει η αγορά και στην πλειονότητά τους οι ενεργοί ”παίκτες”, που με αιχμή τις Εθνική - Alpha - ΔΕΗ και ΟΤΕ οδηγούν τον δείκτη προς τις 2.260 μονάδες. Θερμότερο το κλίμα στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαρακτήρα δείχνει η αγορά και στην πλειονότητά τους οι ενεργοί ”παίκτες”. Οδηγούν τον δείκτη με μεθοδικές τοποθετήσεις σε διεκτοβαρείς τίτλους προς τις 2.260 μονάδες, σε μια προσπάθεια να διερευνηθεί η περιοχή προς τις 2.280 μονάδες.

Με αιχμή σήμερα τις μετοχές των ΔΕΗ και ΟΤΕ επιχειρείται υπέρβαση της ”αντίστασης”, καθώς οι ”παίκτες” προετοιμάζονται για την επόμενή τους κίνηση πέραν των 2.300 μονάδων.

Μέχρι τότε όμως θα αναλώνονται σε επιμέρους κινήσεις στο γνωστό μας εύρος τιμών. Στα 19,5 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, ξεκαθαρίζει τον στόχο της που είναι η προσέγγιση των 22 ευρώ, όπου και θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες για τη διάθεση του 10%.

Υψηλότερα των 19 ευρώ η Alpha, με μικρότερα κέρδη Εμπορική και Eurobank συντηρούν την τάση. Οι συναλλαγές των περίπου 25 εκατ. ευρώ, στο ημίωρο, σε συνδυασμό με την θετική εικόνα πολλών μετοχών εταιριών μεσαίας-χαμηλής κεφαλαιοποίησης, προσφέρει πρόγευση για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Συνεχίζει ανοδικά ο Κορασίδης, με κέρδη και για την Micromedia, ξεπερνά τα 6 ευρώ η Νάουσα, στα 17,6 ευρώ βρίσκει αγοραστές η Νεοχημική, ενώ στον ΟΛΠ βγαίνουν λίγοι πωλητές στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Προς τα 2,5 ευρώ η μετοχή της Προμότα, και τα 2 ευρώ της Ridenco, με σχετικά αυξημένες συναλλαγές, ενώ στον κατασκευαστικό κλάδο παραμένει ενεργό το ενδιαφέρον για τις μετοχές με ανοδική φορά.

Σαφώς πιο επιθετική σήμερα η μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής, χωρίς να υστερεί ο Άκτωρ, Αθηνά, ΑΕΓΕΚ, Ερμής.’

Να σημειωθεί ότι γύρω στις 11:35 ο τραπεζικός δείκτης υπερέβη τις 3.900 μονάδες βάζοντας βάση για προσέγγιση υψηλότερων τιμών μέχρι την Παρασκευή.

Σε επίπεδο χαμηλής κεφαλαιοποίησης αυξημένες συναλλαγές παρουσιάζουν μετοχές εταιριών όπως Ατέρμων, Βιοτέρ (στο +14% η μετοχή), Διεκάτ, Καρδασιλάρη, Εβροφάρμα, Έδραση, Εμπορικός Δεσμός, Ηλεκτρονική Αθηνών.

Για τη συνέχεια, θα απαιτηθεί επιβεβαίωση του εύρους διακύμανσης 2.250-2.265 μονάδες με αύξηση συναλλαγών κυρίως στη μεσαία-χαμηλή κεφαλαιοποίηση.

Σημείωση: Φήμες για επικείμενη άρση του καθεστώτος επιτήρησης ενισχύουν σημαντικά, τόσο από πλευράς τζίρου όσο και απόδοσης, συγκεκριμένη μετοχή ”δέσμια” αμαρτιών του παρελθόντος της. Ο συγκεκριμένος τίτλος ”παίζεται” πάντως από την αρχή της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v