Εθνική - Alpha ”πυροδοτούν” το ΧΑ

Στο προσκήνιο και σήμερα της Σοφοκλέους οι τράπεζες με αιχμή του δόρατος την Εθνική που κινείται στα 20 ευρώ, ενώ ακολουθεί η Alpha (19,5 ευρώ). Σε σταθερά ανοδική φορά ο κατασκευαστικός κλάδος, εντείνεται η μόχλευση στα μεσαία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η είδηση θα βγει από τις τράπεζες και δεν αφορά στις εξελίξεις γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Με τη μετοχή της Εθνικής περίπου στο +4% να προσεγγίζει πλέον τα 20 ευρώ, είναι προφανές το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη διαμόρφωση υψηλότερων αποτιμήσεων.

Να σημειωθεί ότι η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής προσεγγίζει πλέον τις 4,150 εκατ. ευρώ.

Όπως σημείωναν έγκυροι τραπεζικοί τίτλοι, η ξαφνική αναζωπύρωση της τιμής συνδέεται αφενός μεν με τη βελτιωμένη αποτίμηση όσο και με την προσδοκώμενη τιμή, όπου θα επιδιωχθεί να διατεθεί το 10% του ομίλου.

Από την άλλη πλευρά, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι είναι πρώιμες οι όποιες σκέψεις για διάθεση ποσοστού 5% της Alpha, σε ξένο στρατηγικό εταίρο, πλην όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο μεσοπρόθεσμα δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί.

Διερευνάται η περιοχή των 2.260-2.282 μονάδων, με αιχμή την Εθνική, Alpha, χωρίς ωστόσο η αγορά να δείχνει ακόμη έτοιμη να υπερβεί τις 2.300 μονάδες. Απεναντίας ενισχύεται η ”μόχλευση” σε κλάδους και μετοχές με αιχμή και σήμερα τον κατασκευαστικό κλάδο.

Αυξημένο το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές των Άκτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική, Άβαξ (με κατακόρυφη αύξηση συναλλαγών), και άλλες του κλάδου.

Ενδιαφέρον εμφανίζουν και οι κλάδοι εμπορίου, λύσεων πληροφορικής, με τις Πουλιάδη, Unibrain, Altec, να καταγράφουν κέρδη μέχρι και 4%.

Σημείωση: Θετική παραμένει από την αρχή της συνεδρίασης η συμπεριφορά της μετοχής ”σηματωρού” Βιοχάλκο. Σε θετικό έδαφος συνολικότερα και οι θυγατρικές του ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v