Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη κερδών βλέπει η EFG Sec. για τη ΔΕΗ

”Ισχυρά” μεγέθη εκτιμά η EFG Eurobank Securities πως θα εμφανίσει η ΔΕΗ στο εξάμηνο, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της (20/8/2003), όπου εκτιμά πως τα κέρδη μετά από φόρους της επιχείρησης θα ενισχυθούν σημαντικά κατά 40,5%, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Εκτίναξη κερδών βλέπει η EFG Sec. για τη ΔΕΗ
”Ισχυρά” μεγέθη προβλέπει η EFG Eurobank Securities πως θα παρουσιάσει η ΔΕΗ στο πρώτο εξάμηνο του 2003, επιβεβαιώνοντας τις θετικές προοπτικές για τους ρυθμούς ανάπτυξης, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της (20 Αυγούστου 2003), στην οποία διατηρεί τη σύσταση ”outperform”.

Σημειώνεται πως τα οικονομικά μεγέθη εξαμήνου της ΔΕΗ αναμένεται να ανακοινωθούν στις 28 Αυγούστου 2003.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της EFG Eurobank Securities, τα έσοδα της επιχείρησης στο εξεταζόμενο διάστημα αναμένεται να ενισχυθούν κατά 14,7% και να φτάσουν στα 1,86 δισ. ευρώ από 1,62 δισ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2002.

Τα EBITDA προβλέπεται πως θα αυξηθούν κατά 17,3% και θα ανέλθουν στα 597 εκατ. ευρώ σε σχέση με 509 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους εκτιμάται πως θα καταγράψουν σημαντική άνοδο κατά 40,5% και θα φτάσουν στα 140 εκατ. ευρώ έναντι αναπροσαρμοσμένων 100 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου πέρυσι.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως τα μεγέθη δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα λόγω των εσόδων που είχε η επιχείρηση πέρυσι από τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), ενώ εκτιμάται πως θα είναι συγκρίσιμα από το 2004.

Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω του ότι η ΔΕΗ είναι ο μοναδικός χρήστης των υπηρεσιών του ΔΕΣΜΗΕ, οι απολαβές και οι οφειλές της προς τον διαχειριστή σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας αλληλοεξουδετερώνονται.

Παράλληλα, η EFG Eurobank Securities σημειώνει πως η μετοχή της ΔΕΗ προσφέρει σημαντική ανάπτυξη στα κέρδη ανά μετοχή, σε μια αποτίμηση που τη θεωρεί ελκυστική, ενώ προσθέτει πως η μετοχή διαπραγματεύεται 13,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003 ανά μετοχή και με discount 7% σε σχέση με τις ομοειδείς ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v