Πώς σχολιάζει η Alpha Finance το ”δώρο” της 3Ε

Διατηρεί την τιμή-στόχο των 18,3 ευρώ για τη μετοχή της Coca-Cola 3Ε η Alpha Finance, παρά το γεγονός, όπως επισημαίνει, ότι δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό της διοίκησης για την επιστροφή κεφαλαίου.

Πώς σχολιάζει η Alpha Finance το ”δώρο” της 3Ε
Διατηρεί την τιμή-στόχο των 18,3 ευρώ για τη μετοχή της Coca-Cola 3Ε η Alpha Finance, παρά το γεγονός ότι ”δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό της διοίκησης” για το δώρο ύψους 2 ευρώ ανά μετοχή που η εταιρία προτίθεται να καταβάλλει στους μετόχους.

Ειδικότερα, η Alpha Finance στην ημερήσια αΑνασκόπηση (20 Αυγούστου 2003) εξηγεί πως η 3Ε αποτελεί μια εταιρία με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή αναφέρει πως θα προτιμούσε η ελληνική εταιρία εμφιάλωσης να προχωρούσε σε δανεισμό προκειμένου να επενδύσει σε νέα έργα, παρά να δανείζεται ώστε να καταβάλλει μερίσματα.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή προσθέτει πως δεν θεωρεί ότι η αύξηση του δανεισμού θα επηρεάσει αρνητικά την εταιρία, ενώ καταλήγει πως από την αναθεώρηση του μοντέλου της και προκειμένου να συμπεριλάβει τις νέες εκτιμήσεις της διοίκησης για το 2003 και παρά την αναδιάρθρωση της κεφαλαιακής δομής από την εταιρία, δεν προκύπτει αλλαγή στην τιμή- στόχο των 18,3 ευρώ για τη μετοχή της 3Ε.

Η Alpha Finance συμπληρώνει πως η τιμή– στόχος δεν περιλαμβάνει το μέρισμα ύψους 2 ευρώ που αναμένεται να καταβληθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v